Търговският бранш иска бърза писта за ваксиниране на хората, работещи

...
Търговският бранш иска бърза писта за ваксиниране на хората, работещи
Коментари Харесай

МВР, БАБХ, РЗИ, КЗП, Бюрото по труда ще следят за спазването на мерките


Търговският отрасъл желае бърза писта за имунизиране на хората, работещи в магазините. Това заяви икономическият министър Лъчезар Борисов след среща с представителите на огромните хранителни и нехранителни търговски вериги, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От думите на Борисов стана ясно, че за следене съблюдаване то на противоепидемичните ограничения в магазините влизат екипи на четири служи – Министерство на вътрешните работи ( Министерство на вътрешните работи ), Регионални здравни инспекции ( РЗИ ), Агенция по сигурност на храните ( БАБХ ) и Комисия за отбрана на потребителите ( КЗП ).

Бизнесът и здравните управляващи могат да седната на една маса и да имат една цел – здравето на хората и опазване на бизнеса, заключи Борисов постигнатото на срещата. Според него бранш „ Търговия “, като се изключи моловете, продължава да работи.

Обединихме се за съблюдаване на противопидемични ограничения. Всички поеха ангажимент, съобщи министърът и означи, че и към сегашния миг огромна част от търговци те са реорганизирали своята активност – употребяват доста повече дезинфектанти, някои са удължили работното си време, други са назначили повече хора за защита.

Икономическият министър заяви, че Министерство на вътрешните работи ще спомага за съблюдаване на ограничения те и формиране на опашки пред магазините, изключително преди и по празниците.

Бюрата по труда също ще бъдат включение, като ще се употребяват да бъде обезпечена поддръжка на магазините за защитата или различен тип чиновници при нужда.

По гледище на търговци те в контрола по реализиране на ограничения те ще се включат и представители на КЗП. А за питателните магазините – на БАБХ.

Санкции ще има и за консуматори, които не съблюдават ограничения те, съобщи от своя страна държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР