Търговските вериги предлагат да обособят фермерски пазари с български производители

...
Търговските вериги предлагат да обособят фермерски пазари с български производители
Коментари Харесай

Търговските вериги предлагат да обособят фермерски пазари с български производители на паркингите си

Търговските вериги оферират да обособят фермерски пазари с български производители на паркингите си. Около това предложение се сплотиха Сдружението за съвременна търговия и представителите на комерсиалните вериги. Това стана по време на видеоконферентен диалог с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева, който се е провел по самодейност от Сдружението за съвременна търговия, оповестяват от агроминистерството. Частните оператори могат да поемат този крактосрочен ангажимент във всеки обект, където имат паркинг, като дават повърхност от него, на която български производители да оферират продукцията си. Срокът за реализиране на тези пазари да бъде привързан с изключителното състояние в страната.

"Няма да отстъпим от настояването си в комерсиалните вериги да участва локално произвеждане. Действията на министерството са ориентирани в поддръжка на българското произвеждане, на дребните и локални производители и опазване на поминъка им ", съобщи министър Танева. Местната българска продукция е по-свежа, по-прясна и по-позната, тя е част от локалния обичай и просвета. Потребителите би трябвало да имат право на достъп до локалното произвеждане, а техен е изборът какво ще предпочетат. Десислава Танева разяснява, че предлагането на комерсиалните вериги ще бъде включено в предложенията на Министерството на земеделието и изпратено до браншовите организации в бранш „ Земеделие “ за мнение. По него ще бъде даден период до петък, когато дефинитивно ще се оформи плановото предложение за поддръжка на българското произвеждане.

По искане на Сдружението за съвременна търговия още през днешния ден бе основана работна група сред Министерство на земеделието и комерсиалните вериги. Нейн ръководител е шефът на дирекция „ Политики по агрохранителната верига “ в агроведомството.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР