Търговски плавателен съд е бил ударен от неидентифициран снаряд край

...
Търговски плавателен съд е бил ударен от неидентифициран снаряд край
Коментари Харесай

Хутите поразиха още един петролен танкер в Червено море

Търговски кораб е бил ударен от " неидентифициран снаряд " край Йемен.
Поражението е провокирало пожар, който е бил " сполучливо сподавен ", а корабът и екипажът са " в сигурност ", заяви Центърът за морските търговски интервенции на Обединеното кралство UKMTO, представен от Агенция Франс Прес.

Корабът е на път към идващото си пристанище.

Агенцията за морска сигурност " Амбри " съобщи, че нападнатият кораб е бил петролен танкер, плаващ под панамски байрак, на път за пристанище Ню Мангалор в Индия.

Танкерът е бил регистриран през 2019 година от английската компания Union Maritime Ltd. Друг кораб, обвързван със същата компания, преди е бил обект на набези от страна на хутите.

Подкрепяните от Иран бунтовници, които управляват огромна част от крайбрежието на Червено море в Йемен, направиха десетки удари с ракети и дронове по корабоплаването през последните четири месеца.

Хутите се заканиха да нападат израелски, английски и американски кораби, както и плавателни съдове, пътуващи към израелски пристанища, което наруши трафика по жизненоважния търговски път.

Съединените щати, които управляват интернационалната коалиция, предопределена да пази корабоплаването в Червено море, от средата на януари нанасят удари по цели на хутите в Йемен. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР