Търговски аташета на страни-членки на Европейския съюз, акредитирани в мисиите

...
Търговски аташета на страни-членки на Европейския съюз, акредитирани в мисиите
Коментари Харесай

ДИПЛОМАТИ, ЖУРНАЛИСТИ И БЛОГЪРИ ПОСЕТИХА РУСЕНСКИЯ РЕГИОН С ЦЕЛ НЕГОВОТО ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ 

Търговски аташета на страни-членки на Европейския съюз, упълномощени в задачите в Букурещ, посетиха русенския район. Те бяха посрещнати от заместител регионалния шеф Людмил Христов и в рамките дневно пред тях бяха показани някои от най-значимите културно-исторически обекти. Дипломатите имаха опцията да прегледат и да научат забавни обстоятелства за Ивановските скални църкви, Басарбовскияскален манастир, както и за средновековния град Червен. В рамките на няколко часа представителите на задграничните посолства се допряха до обичайния отшелнически обичай отпреди осем века и неповторимите естествени дадености на парк „ Русенски Лом “. По време на обиколката си в Червен те станаха очевидци и на първия по рода си фестивал на обредния самун. Събитието включваше голям брой достоверни фолклорни осъществявания, типични за този край от страната. Бяха приготвени и над 40 типа самун по разнообразни предписания и за разнообразни празници и традиции. Можеха да се видят сватбени, великденски, коледни пити, а също и хлябове за Гергьовден, Еньовден, Трифон Зарезан и други мотиви, неразделна част от българския обичай. Същевременно дамите, умесили питите, разказваха в детайлности какви са тайните на вкусния самун и учеха посетителите по какъв начин да разпознават с какъв бит са свързани тестените произведения по украсата върху тях.

Инициативата бе проведена от Посолството на Република България в Букурещ и Областната администрация в Русе. Идеята е на ръководителя на Службата по търговско-икономическите въпроси на българската посолство в северната ни съседка Ивайло Маринов, а задачата е развиването на нови бизнес благоприятни условия и одобряването на към този момент построените, както и привличането на повече туристи в района и в Северна България. „ Очевидно родното Черноморие е привлекателен център за от ден на ден туристи от Румъния и Европейския съюз, само че тук те могат да видят доста повече и да научат малко известни обстоятелства. Именно по тази причина би трябвало да развием капацитета на нашия район и имам вяра, че тази самодейност е стъпка в вярната посока “, разяснява Христов. По неговите думи би трябвало да се работи интензивно върху създаването на разнородни маркетингови канали и привличането на от ден на ден туристи от всякаква възраст. Заместник регионалният шеф счита, че е належащо да се акцентира на по-активна реклама в обществените мрежи. Затова той вижда и нужда от построяването на интегрирани направления, които да бъдат пригодени към желанията на туристите.

В самодейността се включиха още публицисти от водещи румънски издания и някои от най-известните блогъри, които в границите на идващите седмици ще работят интензивно за популяризирането на русенския район измежду румънците.

След визитата си в Русе групата отиде на посещаване и в област Разград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР