Търговската верига Lidl продължава устойчивата си експанзия в България и

...
Търговската верига Lidl продължава устойчивата си експанзия в България и
Коментари Харесай

Lidl ще открие поне 5 нови магазина през 2019-а

Търговската верига Lidl продължава устойчивата си агресия в България и през 2019 година. Компанията възнамерява да открие най-малко 5 нови магазина, поставяйки фокус на огромните градове и Черноморието. Преди броени дни отвори порти 94-я магазин на веригата у нас в курорта Св. св. Константин и Елена, следват Поморие, Царево и няколко магазина в София.

" Плановете ни за 2019 година са амбициозни, каквито бяха и за 2018 година, когато отворихме 7 нови магазина. С новото разширение на комерсиалната мрежа през тази година целим да предложим комфортни местоположения за извършване на покупки на жителите в централни региони и външна страна на огромните градове, както и опция на повече хора по Черноморието да имат достъп до продуктите ни с оптимално съответствие качество-цена. Лидл България ще продължи да уголемява комерсиалната си мрежа, предлагайки присъщата за Lidl разнообразна гама от артикули до от ден на ден евентуални клиенти, помагайки им да пестят средства и време при обезпечаването на качествени артикули за своето семейство ", показа Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Наред с плануваните откривания, компанията продължава и с програмата си за реновирания на съществуващите магазини, която има за цел модернизиране, обезпечаване на повече улеснение, както и възстановяване на енергийната успеваемост. Програмата за реновиране включва 60 магазина като за две години веригата обнови общо 42 магазина, осигурявайки повече улеснение при извършване на покупки на своите клиенти, а през 2019 година възнамерява реновирането и на последните 18 обекта. Предприетите ограничения при възобновяване включват преустрояване, внедряване на най-съвременна техника и съоръжение, както и цялостната замяна на осветлението с енергоспестяващо LED осветяване за понижаване потреблението на сила и излъчванията на СО2, за реализацията на редица усъвършенствания за по-модерна визия, повече шир и комфорт за клиентите и чиновниците.

Само за предходната година в новооткритите си магазини компанията разкри и над 200 нови работни места, достигайки до 2700 чиновници в цялата страна. През тази година Лидл България възнамерява да открие още 200 нови работни места, с което да затвърди позициите си на един от най-големите работодатели в страната, предлагащ отлични работни условия, едни от най-високите равнища на възнаграждение в сектора, атрактивен обществен пакет и разнородни благоприятни условия за кариерно развиване и подготовка в необятна гама от специалности.

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и участва в 30 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 94 магазина в 46 града и близо 2700 чиновници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР