Търговската верига "Фантастико" обявява извънредни мерки във връзка с разпространението

...
Търговската верига "Фантастико" обявява извънредни мерки във връзка с разпространението
Коментари Харесай

Фантастико ще допуска само от 5 до 30 души да пазаруват едновременно

Търговската верига "Фантастико " афишира изключителни ограничения по отношение на разпространяването на COVID-19 в страната. Въвеждат се строги ограничавания за достъп до супермаркетите.

В взаимозависимост от размера на комерсиалната повърхност в магазините ще се позволяват по едно и също време от 5 до 30 души, като задачата е те да могат да пазарят умерено, без да са на близко разстояние един от различен. Останалите клиенти ще изчакват пред магазините, оповестяват от компанията. Във всеки супермаркет ще се влиза единствено от основния вход. Достъпът от всички останали входове ще бъде неразрешен.

Разширени са зоните за стерилизация в комерсиалните обекти, повишен е броят дезинфекциращи процедури и е въведено потреблението на нови почистващи и дезинфекциращи препарати. Дезинфeкцират се дръжките на кошниците и количките. Специално внимание се обръща на касовите пространства, като по няколко пъти на ден ще бъдат дезинфекцирани касовите ленти и разделителите за артикули. Работата с открити артикули се прави единствено с ръкавици. Работното време на магазините за клиенти ще бъде понижено с един час, с цел да се прави всяка вечер едночасова щателна стерилизация и подготовка на супермаркетите за идващия ден.

В комерсиалните обекти няма да бъдат допускани чиновници със признаци на грип. Препоръките към тях са при признаци на грип са да си останат у дома и да потърсят персоналния си доктор. На екраните в супермаркетите се излъчва информация със препоръки за предотвратяване от COVID-19. В магазините са сложени печатни материали с информация за ограниченията за стерилизация и препоръки за персонална хигиена.

Заповедите за метаморфоза на работата в супермакети "Фантастико " са изпратени през днешния ден до всички ръководители на търговски обекти и ще бъдат въведени до края на деня.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР