Търговията на Китай със САЩ е намаляла рязко и през

...
Търговията на Китай със САЩ е намаляла рязко и през
Коментари Харесай

Китайският износ за САЩ е намалял с 23% заради митническата война

Търговията на Китай със Съединени американски щати е намаляла внезапно и през ноември на фона на договарянията по първия стадий от възможна договорка за преустановяване на комерсиалната война, съобщи Асошиейтед прес.

Митнически данни, оповестени през днешния ден и представени от АП, сочат, че предишния месец китайският експорт за Съединени американски щати е потопен с 23 % на годишна основа, а вносът на американски артикули се е свил с 2,8 %.

Излишъкът на Китай в търговията със Съединени американски щати за ноември, по калкулации на Ройтерс, възлиза на 24,6 милиарда $, а общият търговски остатък на Пекин за месеца е 38,73 милиарда $ по отношение на 42,81 милиарда $ през октомври.

Износът за други страни, измежду които Франция, се е нараснал, допринасяйки за компенсиране на загубата.

Общият износ на Китай за ноември бележи спад от 1,1 % по отношение на същия месец на предходната година, а импортът ненадейно се е нараснал с 0,3 на 100, което може да е знак за подсилване на вътрешното търсене, показва Ройтерс.

За първите единайсет месеца на годината стокообменът сред Китай и Съединени американски щати е намалял с 15,2 % до 494,45 милиарда $, осведоми ТАСС, като се базира на днешния отчет на китайското Главно митническо ръководство.

През обсъждания интервал китайският експорт за Съединени американски щати се е намалил с 12,5 на 100 до 383,48 милиарда $, а вносът на американска продукция регистрира спад от 23,3 % до 110,98 милиарда $. Само за ноември размерът на двустранната търговия е 46,55 милиарда $, предава Българска телеграфна агенция.

Отрицателното комерсиално салдо на Съединени американски щати за 11-те месеца е надлежно 272,5 милиарда $, което е със 7 % по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2018 година.

За цялата предходна година стокообменът сред Китай и Съединени американски щати доближи 633,52 милиарда $, нараствайки с 8,5 %, напомня ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР