Търговията на Китай с останалия свят се е свила през

...
Търговията на Китай с останалия свят се е свила през
Коментари Харесай

Търговията на Китай с останалия свят се е свила през октомври

Търговията на Китай с останалия свят се е свила през октомври, защото интернационалното търсене на артикули и услуги отслабна, а пандемичните ограничения за предварителна защита на коронавирусa натежаха върху разноските на локалните консуматори, оповестиха международните организации, заяви Българска телеграфна агенция. 

 

Китайският експорт е намалял с 0,3 на 100 през октомври по отношение на година по-рано, до 298,4 милиарда $. Това съставлява спад, откакто през септември индикаторът набъбна с 5,7 на 100, оповестиха китайските митнически управляващи. Отново на годишна основа, вносът е намалял с 0,7 на 100 до 213,4 милиарда $ спрямо 0,3 на 100 растеж през септе Търговията на Китай с останалия свят се е свила през октомври, защото интернационалното търсене на артикули и услуги отслабна, а пандемичните ограничения за предварителна защита на коронавирусa натежаха върху разноските на локалните консуматори, оповестиха международните организации. 

 

Китайският експорт е намалял с 0,3 на 100 през октомври по отношение на година по-рано, до 298,4 милиарда $. Това съставлява спад, откакто през септември индикаторът набъбна с 5,7 на 100, оповестиха китайските митнически управляващи. Отново на годишна основа, вносът е намалял с 0,7 на 100 до 213,4 милиарда $ спрямо 0,3 на 100 растеж през септември.

 

Търговският остатък на Китай е повишен с 0,9 на 100, отнесено към същия месец година по-рано, достигайки 85,2 милиарда $. мври.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР