Търговищки пожарникари са спасили човек, паднал в 10-метров кладенец, съобщиха

...
Търговищки пожарникари са спасили човек, паднал в 10-метров кладенец, съобщиха
Коментари Харесай

Като по чудо: Търговищки пожарникари спасиха мъж, паднал в дълбок кладенец

Търговищки пожарникари са избавили човек , паднал в 10-метров бунар, оповестиха от полицията.

Около 11:42 часа през вчерашния ден са реагирали незабавно екипи на РСПБЗН-Търговище и на РУ-Търговище на незабавен сигнал. Той бил за паднал в бунар в частен парцел в търговищкото село Алваново 64-годишен локален гражданин . Мъжът бил слязъл в кладенеца с дълбочина към 10 метра , с цел да извърши ремонтни действия. За да слезе, употребявал стълба, която закрепил за горния завършек на кладенеца с две въжета. Впоследствие обаче едно от въжетата се скъсало и индивидът паднал в кладенеца .

Там е прокиснал към 3 часа в студената вода с дълбочина към 1,20 метра, до момента в който съседи чули виковете му и се обадили на тел. 112. Пристигналите навреме на мястото на случая чиновници на РСПБЗН-Търговище са взели бързо най-правилното и съответно за обстановката решение. Тъй като кладенецът е бил стеснен и на процедура не било допустимо да бъдат спуснати спасители в него, с цел да оказват помощ на изпадналия в неволя жител, те спуснали към дъното на кладенеца четиризвенна стълба . 64-годишният мъж се изкачил по нея и бил измъкнат оттова от пожарникарите в относително положително общо положение, само че премръзнал .

Впоследствие мъжът е получил потрес , евентуално породен от огромната температурна разлика сред водата в кладенеца и жегите на открито, само че той бързо бил овладян от пристигналия на мястото на случая екип на „ Спешна помощ “. Мъжът е бил откаран в МБАЛ-Търговище, където при осъществения му обзор са открити охлузни рани по тялото му . Впоследствие същият по негово предпочитание е бил освободен за домашно лекуване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР