Търговище. Светкавица записа убедителна победа на старта на участието си

...
Търговище. Светкавица записа убедителна победа на старта на участието си
Коментари Харесай

Светкавица започна плейофите с убедителна победа

Търговище. Светкавица записа безапелационна победа на старта на присъединяване си в плейофите на район Изток в ББЛ А група. На собствен терен през днешния ден отборът се наложи над Ънстопабъл, който бе напълно в български състав в този дуел, с 92:78.

Припомняме, че по правилник първите два тима в постоянния сезон – Шумен -2 и ИУ, се класират непосредствено за полуфиналите, а останалите четири играят между тях за запълване и на останалите места в Топ 4. Другата двойка е Шоутайм – Шабла, където варненският отбор също поведе в серията.

Предстои да бъдат избрани дати и за вторите мачове от самобитните четвъртфинали.

Двубоят през днешния ден започва относително равностойно, само че последователно домакините започнаха да натрупат задатък и след 10 минути игра водеха с 26:17. Те означиха 8 тройки единствено за две елементи, вследствие на което разликата в тяхна изгода доближи и 24 точки. Ънстопабъл изпускаше доста, в това число и от фаула, само че приключи мощно полувремето и понижи за 37:52.

След паузата Светкавица поддържаше задатък от 15-20 точки, а преди последната четвърт бе напред със 74:54. Гостите съумяха да понижат стопят пасива си до 10 в оставащото време, само че разликата бе прекомерно огромна, с цел да търсят освен това в мача.

Димитър Янчев бе най-резултатен за спечелилите с 26 точки. Елизар Кръстев вкара 22, с 14 и 7 асистенции е Александър Янчев.

За състава от Добрич по 15 точки осъществиха Константин Тодоров (7 борби) и Симеон Симеонов. Близо до трипъл-дабъл бе Иван Иванов с 14 точки, 17 битки и 8 асистенции, а Петър Демирев се регистрира с 13 точки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР