Търгът за къщата музей на Яворов се провали (ОБЗОР) Търгът

...
Търгът за къщата музей на Яворов се провали (ОБЗОР) Търгът
Коментари Харесай

Търгът за къщата музей на Яворов се провали

Търгът за къщата музей на Яворов се провали (ОБЗОР) Търгът за къщата музей на поета Пейо Яворов в столицата на 16 ноември се провали поради неналичието на наддавателни оферти, идващият ще е най-рано след месец, в случай че взискателят по делото подаде молба. Това сподели за Дарик Валентин Василев, асистент частен правосъден реализатор. По думите на кмета на София Йорданка Фандъкова Столичната община ще взе участие в него, откакто бъдат изчистени неяснотите към парцела.

След неуспеха на първия търг взискателят по делото има право да подаде молба за започване на нова обществена обмен с цена на парцела в размер на 90% от миналата, а тя беше малко над 1 628 000 лева Каква е процедурата изясни  Валентин Василев, асистент частен правосъден реализатор.

" Оттук насетне ние ще уведомим взискателя с публично писмо, че няма наддавателни оферти, за което стартира да тече едноседмичен период да подаде, в случай че желае молба в адвокатската фирма за насрочване на нова обществена обмен. Ако това се случи, нова обществена обмен ще бъде планувана най-рано след месец при начална цена 90 на 100 от началната цена по миналата обмен ", сподели той.

Кметът на София Йорданка Фандъкова още веднъж удостовери позицията си, че общината ще направи всичко допустимо да придобие емблематичната постройка, още повече и поради уверението, че ще получи финансова поддръжка от страната, само че няма да разреши да изложи на риск тези публични средства. " След като бъдат изчистени всички неясноти, в това число делото, което още не е завършило, тогава ще сме подготвени и аз персонално със успокоение бих внесла отчет в общинския съвет да бъде утвърдена тази стъпка и присъединяване в търга. Виждате, че и други участници няма. Никой не би отделил такава голяма сума, в случай че нещата не са ясни ", сподели Фандъкова.

Тя има вяра, че логиката ще победи и в края на краищата след изчистване на всички неясноти, Столичната община ще е подготвена да взе участие в търг за къщата музей на поета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР