Танзанийски лекар, работещ в огнището на ебола в Уганда, е

...
Танзанийски лекар, работещ в огнището на ебола в Уганда, е
Коментари Харесай

Лекар, заразен с ебола, почина в Уганда

Танзанийски доктор, работещ в огнището на ебола в Уганда, е умрял. Това е първият здравен служащ, умрял от заболяването при последната зараза в страната, заяви Ройтерс, базирайки се на министъра на опазването на здравето на Уганда.

Д-р Мохамед Али е дал позитивна проба за ебола на 26 септември и е умрял, до момента в който се е лекувал в болница във Форт Портал, град на към 300 км западно от столицата Кампала.

Властите в източноафриканската страна оповестиха експлоадирането огнище на смъртоносната хеморагична треска на 20 септември. Заразата провокира опасения от сериозна здравна рецесия в страната с население 45 млн. души. За суданския вариант на заболяването, който е открит при последните случаи на заразяване, няма ваксина.

В петък, преди гибелта на Али, Министерството на здравеопазването заяви, че досега заболяването е заразила 35 души и е лишила живота на седем.

Али е измежду шестимата здравни служащи, измежду които лекари, анестезиолог и един студент по медицина, които са се заразили с заболяването.

Първият случай на ебола в Уганда бе открит през юни 2019 година - 10 месеца откакто епидемията се разпространи в прилежаща Демократична република Конго. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР