Таня ГЛУХЧЕВА>България и Румъния отново не бяха приети в Шенген.

...
Таня ГЛУХЧЕВА>България и Румъния отново не бяха приети в Шенген.
Коментари Харесай

Нещо не се връзва

Таня ГЛУХЧЕВА> България и Румъния още веднъж не бяха признати в Шенген. Това не е вест. Знаехме, че по този начин ще стане. Ние, българите, постоянно сме неприятните, незаслужилите. Никога нищо не ни се прости. Както и обстоятелството, че не умеем да си опазваме границата.
Горчивината този път не идва и от това, че даже румънците се отхвърлиха от нас и към този момент желаят двете страни да бъдат обсъждани настрана. Имаме опит със забиване на нож в гърба. Дотолкова, че към този момент сме станали дебелокожи и не изпитваме болежка.
Има обаче нещо, което не се връзва в цялата шенгенска работа. Защото противозаконните мигранти не влизат в Европа единствено през България. Всеки ден четем и слушаме за хора, опитващи се да дойдат на Стария континент и избавени, или в най-лошия случай - удавили се, я край Гърция, я край Италия. Бърза информация демонстрира, че упоменатите две страни са в Шенген - надлежно от 2000 година и от 1999 година Някой да е чул да се приказва, че ще бъдат осъдени? Напротив. Дори осъждат за " нечовешко отношение " италианската премиерка Джорджа Мелони, тъй като затваря границите на Ботуша.
И какво се получава? Ние ги пускаме и сме неприятни, там не ги одобряват и отново са неприятни. Ситуацията се заплита още повече от изявлението на немския канцлер Олаф Шолц, че с помощта на мигрантите се заобикаля негативният приръст на популацията, избавя се стопанската система, има повишение на заплатите и пенсиите. Ако го слушаме деликатно, разбираме, че тези хора, прииждащи всеки ден, са належащо зло. Дори не са зло, а манна небесна.
Излиза, че би трябвало от Западна Европа да ни благодарят, че мислим за просперитета им. А те ни санкционират, подлагат на критика, злепоставят и показват като неблагонадеждни. Значи има други аргументи за негативните мнения на Нидерлания и Австрия. Някой ден нещата ще се вържат. Въпросът е по кое време?> >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР