Танцовата мистерия Сънят на Пилат по музика на Стефан Димитров

...
Танцовата мистерия Сънят на Пилат по музика на Стефан Димитров
Коментари Харесай

Балетът на Стефан Димитров „Сънят на Пилат” със световна премиера в НДК

Танцовата тайнственост „ Сънят на Пилат ” по музика на Стефан Димитров ще има международна премиера на 16 октомври от 19.00 часа на сцената на зала1 на Националния замък на културата (НДК). Постановката се осъществя от балета на Старозагорската опера със световноизвестния балетен танцьор и хореограф. костюмите и сценографията са на художника Павол Юраш, диригент е Владимир Бошнаков.

„ Отдавна не е юридически толкоз огромен, пълнометражен балет в две дейности, с голямо количество костюми, с доста комплицирана и красива хореография и всеобщи подиуми. Артистите са въодушевени от предизвикването. Наистина е огромна международна премиера “, сподели пред Радио София шефът на Старозагорския балет Силвия Томова , до момента в който текат последните подготовки на постановката.

Според експертите този план е по едно и също време авангарден и наличен .

Композиторът Стефан Димитров е писал музиката 4 години, като е взел за основа романа на Михаил Булгаков „ Майсторът и Маргарита “.

По думите на Силвия Томова музиката е доста красива, мелодична и изразителна.

„ Съдя за това по отношението и желанието на хореографа, балетистите, музикантите от оркестъра, по възхищенията, изразени от първите слушатели. “

Чуйте диалога на Лили Големинова със Силвия Томова.



Силвия Томова, Стефан Димитров и Василий Медведев  Снимка: Държавна опера Стара Загора
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР