Танкерът, който беше арестуван в Бургас, а по-късно освободен със

...
Танкерът, който беше арестуван в Бургас, а по-късно освободен със
Коментари Харесай

Върнаха либийския танкер в Бургаския залив


Танкерът, който беше задържан в Бургас, а по-късно освободен със заменен екипаж и байрак, още веднъж е върнат в бургаското пристанище. За собствеността на кораба спорят либийската държавна компания и българско частно сдружение.

Танкерът е върнат с предписание на Морска администрация поради заплаха от екокатастрофа, изясни на ексклузивен брифинг шефът на изпълнителната организация.

Корабът е имал позволение за еднократен курс до пристанище в Турция, където да му бъде осъществен ремонт. Вместо това от две седмици стоял в виновната икономическа зона на България, на към 20 благи против Созопол.

Към момента танкерът остава под панамски байрак, благосъстоятелност на българското сдружение. Той ще престои в Бургас, до момента в който получи изрядна документи.

"Тъй като корабът няма годни документи за естествена употреба и за отбягване на вероятно замърсяване, стоешком корабът в икономическата зона на България, откакто не е сертифициран и не са му тествани системите, следва да се чака, че може да провокира замърсяване”, изясни кап. Живко Петров, ИА "Морска администрация ".

"Не сме употребявали мощ. Водили сме само диалози с капитана да му разясним какво би трябвало да направи ", увери и Светлан Кичиков – шеф, Групово дело "Гранична полиция ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР