Тънката коса е проблем, който може да се реши без

...
Тънката коса е проблем, който може да се реши без
Коментари Харесай

Маски за гъста и здрава коса

Тънката коса е проблем, който може да се реши без специфични шампоани , а единствено с подръчни средства. Предимството на домашните маски е, че от време на време те могат да окажат по-дълготрайно въздействие върху косата ви, за по-ниска цена, без съществуването на нездравословни химични съединения и съставни елементи с ниско качество.

Предлагаме ви няколко изпитани домашни маски :

Кокосово олио и лимон

Смесете сока на един лимон с малко кокосово олио и масажирайте скалпа. Оставете маската върху косата ви за към 20-30 минути, а по-късно я измийте. Маската може да се употребява по 2-3 пъти на седмица.

Кокосовото олио придава мекост и бляскавост, като защищава от раздробяване и подтиква растежа и гъстотата на косата. Лимонът от своя страна е повсеместен артикул за всички проблеми с косата.
 Кокосово олио и лимон ThinkStock/Getty Images
Семена от сминдух

Добавете няколко семена от сминдух към чаша вода и ги оставете да се наквасен за цяла нощ. На сутринта семената би трябвало да са омекнали, по тази причина ги смачкайте, до момента в който се получи паста. Нанесете пастата в корените на косата, покрийте я с найлонова шапка и я оставете да престои за към 40 минути. Процедурата може да се прави всеки ден в продължение на месец.-->

Семената на сминдуха са богати на протеини и никотинова киселина , които подкрепят растежа и гъстотата на косата.
 сминдух ThinkStock/Getty Images
Яйце, мед и канела

Смесете 2 супени лъжици мед, 1 супена лъжица канела и 1 яйце. Поставете сместа на водна баня, с цел да се разтопи медът. Намажете скалпа си и останете по този начин най-малко 15 минути, по-късно измийте щедро с вода. Хубаво е процедурата да се прави два пъти месечно. Комбинацията от трите продукта освен оказва помощ за гъстотата на косата, само че ѝ дава равен и бляскав тип.
 Яйце мед и канела ThinkStock/Getty Images
Кисело мляко и мед

Киселото мляко съдържа голям брой потребни субстанции за косата. Те оказват помощ за прекъсването на образуването на пърхот, подкрепят растежа на косата и стопират косопада. Медът способства за образуването на кератин и забавя побеляването на косъма. Смесете 2 лъжици мед и 100гр. кисело мляко. Нанесете от корена до върха и оставете да подейства 15-20минути. След това измийте с шампоан. Маската се употребява един път седмично.
 кисело мляко мед ThinkStock/Getty Images
Сок от лук

Изцедете един лук. Тъй като той има много мощен аромат, можете да добавите няколко капки етерично масло. Нанесете сокът върху косата и го оставете към 30 минути. Сокът от лук подкрепя производството на колаген, който оказва въздействие върху еластичността, младостта и здравината на кожата. Следователно и самият косъм става по-плътен и здрав.
 Винаги събирайте обелките от лука в обособена торбичка ThinkStock/Getty Images

Oще потребни вести за косата:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР