Тандемът Любослав Пенев - Николай Илиев, официално обяви, че се

...
Тандемът Любослав Пенев - Николай Илиев, официално обяви, че се
Коментари Харесай

Пенев: Махам президентите от Изпълкома

Тандемът Любослав Пенев - Николай Илиев, публично разгласи, че се кандидатира за идния Конгрес за президент на БФС на 16 февруари. Бившият народен селекционер се кандидатира за шефското кресло, а легендата на Левски ще извършва ролята му на дясна ръка. В екипа на двамата влизат още юристът Радостин Василев, финансистът Любомир Дацов и Атанас Стоилов.

На конференцията Любо Пенев разгласи, че чака поддръжка от ЦСКА и даде обещание, че в случай че завоюва в конкуренцията на Борислав Михайлов, ще махне президентите на клубовете от Изпълкома на БФС.

"Когато станах селекционер, споделих че сме на дъното. Сега сме на дъното на това дъно, в случай че ме разбирате. Обещах преди време, че ще се работи доста. Управляващите в БФС обаче изхвърлиха всичко реализирано на боклука ", съобщи Пенев, след което отговори на обвинявания, че зад кандидатурата му стоят предприемачи.

"Зад мен не стои безусловно никакъв кръг. Квадратчета, триъгълничета няма. Ще разберете останалите хора кои са, когато ви показва новия Изпълком. Новият професионален план ще бъде формиран от тактика - за 3, 7 и 10 години. Преди време в Америка взеха решение, че ще развиват футбол. И си сформираха 10-годишна тактика. Сега се вършат някакви сметки за 4 години. А чакахме 14 години за една база. Ако е по този начин - да сгъваме цирка ", продължи легендата на ЦСКА.

"Апелирам всички хора, които се скриха, да вземат да се покажат още веднъж. ЦСКА още не е оповестил своята позиция. Пред почитателите смъквам шапка. Сега е борбата. Който желае да бъде част от смяната – да оказва помощ. Но почтено и демократично. Стратегията е формирана от съставни елементи. Голямата отговорност не ме плаши. Ще има корекции в таксите на клубовете. В Изпълкома няма да има президенти и притежатели. Иначе се получава спор на ползи. Ще има и такси, които ще бъдат отстранени. Въвежда се система за електронно картотекиране. Няма да ми разнасяте някакви списъчета ", сподели още Ел Голеадор.

"БФС ще работи с страната. С министерствата, общините, кметовете. Ще желая имот за нов стадион, който да е единствено футболен. Имаме и план за две нови бази ", сподели още Пенев.

Освен той и Боби Михайлов, за в Конгреса се включва и колоритният Ивайло Дражев, който обаче е считан за безспорен новобранец в борбата за президент на БФС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР