Тъмната материя може да е резултат от фермиони, изтласкани в

...
Тъмната материя може да е резултат от фермиони, изтласкани в
Коментари Харесай

Учени твърдят, че са открили портал към петото измерение

Тъмната материя може да е резултат от фермиони, изтласкани в накриво пето измерение. Тази доктрина се основава на концепция, изложена за първи път през 1999 година, само че е неповторима в своите открития. Тъмната материя съставлява 75 % от материята, само че в никакъв случай не е била следена … към момента.

В ново изследване учените споделят, че могат да обяснят тъмната материя, като слагат парченце, която се свързва с пето измерение.
Докато „ изкривеното в допълнение измерение “ ( “warped extra dimension ” или WED) е запазена марка на известен физически модел, въведен за първи път през 1999 година, това проучване, оповестено в The European Physical Journal C, е първото, което поредно употребява теорията, с цел да изясни дълготрайния проблем на тъмната материя в границите на физиката на частиците.

Нашите знания за физическата Вселена разчитат на концепцията за тъмната материя, която заема по-голямата част от материята във Вселената. Тъмната материя оказва помощ на учените да обяснят по какъв начин работи гравитацията, защото доста от характерностите биха се разтворили или разпаднали без „ х фактора “ тъмна материя. Въпреки това тъмната материя не нарушава частиците, които виждаме и „ усещаме “, което значи, че би трябвало да има и други специфични свойства.

„ Все още има някои въпроси, които нямат отговор в границите на общоприетия модел на физиката “, изясняват учените от Испания и Германия в своето изследване. „ Един от най-значимите образци е по този начин нареченият йерархичен проблем, въпросът за какво бозонът на Хигс е доста по-лек от присъщата канара на гравитацията. Стандартният модел на физиката не може да побере някои други следени феномени. Един от най-ярките образци е съществуването на тъмна материя. „

Новото изследване се пробва да изясни съществуването на тъмна материя благодарение на WED модел. Учените са изследвали фермионни маси, които съгласно тях могат да бъдат предадени в петото измерение посредством портали, създавайки реликви от тъмна материя и „ фермионна тъмна материя “ в границите на петото измерение.

Могат ли пътуващите в измерения фермиони да обяснят най-малко някои от характерностите тъмната материя, които учените до момента не са могли да следят? „ Знаем, че в общоприетия модел на физиката няма жизнерадостен претендент за тъмна материя – споделят учените, – тъй че този факт към този момент изисква наличието на нова физика. “

По създание основна част от математиката основава обемисти маси от фермиони, които се демонстрират в по този начин нареченото накриво пространство от пето измерение. Този джобен „ мрачен бранш “ е един от вероятните способи да се изясни голямото количество тъмна материя, която до момента не е открита, употребявайки обичайни измервания, предопределени за общоприетия модел на физиката. Фермионите, пресечени през портал към накриво пето измерение, могат да работят като тъмна материя.

Как бихме следили този тип тъмна материя, с цел да я проверим? Към днешна дата това е задържането на доста разнообразни теории за тъмната материя. Но всичко, което би било належащо, с цел да се разпознава фермионната тъмна материя в накриво пето измерение, би бил верният тип гравитационен вълнов детектор, нещо възходящо по разпространяване по целия свят. Всъщност отговорът на загадката за тъмната материя може да е напълно близо.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР