Тамаринд – лек за диабет, косопад, възпаление на ставите и

...
Тамаринд – лек за диабет, косопад, възпаление на ставите и
Коментари Харесай

Тамаринд – лек за диабет, косопад и сърдечни проблеми

Тамаринд – лек за диабет, косопад, инфектиране на ставите и сърдечни проблеми

Всеки ден Майката Природа ни учи по какъв начин с естествени средства да се борим с заболяванията, които ни нападат непрекъснато.

Безспорно, тя може да ни предложи безчет артикули, билки, плодове и подправки, които ни оказват помощ да се борим с разнообразни здравословни положения и проблеми.

Важно е да познавате свойствата и преимуществата на тези блага на природата и да ги употребявате във ваша изгода. Днес ще ви разкажем малко за един прелестен плод: тамаринд – лек за доста заболявания.

Освен че можем да се насладим на усета на този плод, той също може да се оправи чудесно с някои болести и проблеми, които засягат нашето тяло и здраве. Днес ще ви разкажем за някои негови приложения.

Сърце
Ако имате проблеми със сърцето, предлагаме ви да включите тамаринда във вашата диета. Той оказва помощ за понижаване на непотребния холестерол, заради високото му наличие на фибри, както и оказва помощ в битката със сърдечно-съдовите проблеми. Плодовете са богати на минерали и съществени витамини, които защищават вашето сърце.

Диабет
Като комбинирате тамаринд с някои билки, ще съумеете да контролирате равнищата на кръвната си захар. Затова, безусловно го включете в диетата си, в случай че имате диабет.

Косопад
Много дами страдат от несъразмерна загуба на коса. За да избегнете този проблем, ви предлагаме да употребявате следната рецепта:

Необходими съставки:
вода
тамаринд

Приготвяне и приложимост:
Сложете тамаринда в тенджера с вряща вода. Когато омекне, ще получите сок от плода.
Нанесете на косата. Оставете сместа да работи един час. Измийте косата си, както нормално.

Стави
Поради огромния брой противовъзпалителни свойства, тамариндът ни оказва помощ да понижим болката, породена от инфектиране в тъканите и ставите.

Зрение
Витамин А в тамаринда ни оказва помощ доста да понижим всеки проблем, който може да възникне с нашето зрение.

Ограничете потреблението на всевъзможни синтетични витамини или медикаменти, отпускани с рецепта и започнете да консумирате тамаринд. Ще се възползвате от потребните качества на огромно количество хранителни субстанции.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР