Тамара Ситоле, на 37 години от ЮАР, счупи световния рекорд

...
Тамара Ситоле, на 37 години от ЮАР, счупи световния рекорд
Коментари Харесай

Жена от ЮАР счупи световния рекорд - роди 10 близнаци наведн...

Тамара Ситоле, на 37 години от ЮАР, счупи международния връх на Халима Сисе от Мали, която предишния месец роди в Мароко девет бебета, написа novinite.bg. Южноафриканката роди в болница в Претория цели 10 близнаци с две повече, в сравнение с бяха открили лекарите по време на медицинските съвещания, сподели брачният партньор ѝ Тебохо Цотеци. Ситоле към този момент има други шестгодишни близнаци и бременността ѝ е била естествена, написа изданието като прецизира, че дамата не е лекувана против неплодородие. " Щастлив съм. Развълнуван съм. Не мога да приказвам доста ", споделя бащата Тебохо Цотеци.

В изявление предишния месец Ситоле признава, че е по едно и също време шокирана и очарована от бременността си. Когато по-рано тази година лекарите ѝ споделили, че е бременна с шестзнаци, тя не повярвала. По-късно прегледите посочили, че в действителност бебетата са осем. Ситоле признава, че е била шокирана от бременността си и първоначално ѝ е било доста мъчно. Но в този момент единствените ѝ молебствия са тя и децата да останат живи. Проф. Дини Мавела, заместник-ръководител на здравното учебно заведение в Университета по здравни науки " Сефако Макгато ", сподели, че казусът на Ситоле е необичаен и нормално се получава в следствие от лекуване на неплодородие. Децата ще прекарат идващите няколко месеца в развъдник, защото това е била бременност с " висок риск ", сподели Мавела.

" Това е неповторима обстановка. Не знам какъв брой постоянно може да се случи. Но е рисково рискова бременност, извънредно комплексирана и високорискова обстановка. Опасността идва от това, че в утробата няма място за толкоз бебета и някои от тях може да са мощно недоразвити. Това носи риск и за оцеляването им след раждането ", счита професорът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР