Там и очакваните валежи за кратък период надвишават библейските 300-350

...
Там и очакваните валежи за кратък период надвишават библейските 300-350
Коментари Харесай

Метеоролозите Бият Червена Тревога! Чудовищният Ураган Хелън Завива Към Европа!

Там и предстоящите превалявания за къс интервал надвишават библейските 300-350 литра на квадратен метър.

В идващите дни, несъмнено от екраните и средствата за всеобща информация ще ни заливат известия от източното, атлантическо крайбрежие на Съединени американски щати.

Освен Флорънс, сега в Атлантическия океан има още два тропически циклона. Единият е Исак, който се намира на 15 паралел и в идващите дни експертите чакат да се движи на запад, като напълно леко се отклони на север. Силни ветрове и превалявания се чакат в Пуерто Рико и на част от другите карибски острови.

Докато Исак (Айзък) е тропическа стихия, без основни шансове да стане вихър, любопитна е ориста на другият " същински " вихър в Атлантика: Хелън. Хелън сега е западно от африканските крайбрежия, в региона на " детските ясли " за тропическите атлантически стихии и се движи на северозапад. В идващите дни, обаче, Хелън ще завие на север, а след това - на североизток. Навлизайки над доста по-хладни води от нужните за поддържането на ураганната му мощ, той бързо ще отслабва, само че по-късно ще се влее в циркулацията на " елементарните " умерени циклони. Моделът ГФС чака това да се случи идния вторник, а мястото, където това е най-вероятно да стане, са Британските острови (виж галерията).

Подобни траектории на екс-тропически циклони са относително редки, само че не са необикновени. Особено през есента, постоянно се случва някогашни тропически циклони да се включват в северноатлантическия най-малко.

След същинската канонада от тропически циклони, които в северозападната част на Пасифика носят името " Тайфуни ", сега в централната и източна част на Тихия океан има единствено едно недоносче, без шансове да се трансформира в същински ураган - тропическата меланхолия Пол
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР