ТАЛИН, Естония (АП) — Премиерът на Естония беше обявен за

...
ТАЛИН, Естония (АП) — Премиерът на Естония беше обявен за
Коментари Харесай

Русия постави лидера на членката на НАТО Естония в списък за издирване заради премахването на паметници от съветската епоха

ТАЛИН, Естония (АП) — Премиерът на Естония беше разгласен за търсене в Русия поради напъните й да отстрани руските монументи от Втората международна война в балтийската нация, обявиха публични лица във вторник, до момента в който напрежението сред Русия и Запада нараства на фона на войната в Украйна.

Името на министър-председателя Кая Калас се появи в листата с хора на съветското вътрешно министерство търсена по неуточнени престъпни обвинявания, макар че не е ясно по кое време е добавена, съгласно Медиазона, самостоятелен съветски новинарски канал. Списъкът включва десетки длъжностни лица и законодатели от други балтийски народи.

Ходът е обвързван с нейните старания да отстрани монументи от Втората международна война, споделиха други съветски чиновници. Нямаше незабавна реакция от страна на естонските управляващи.

Естония и другите членки на НАТО Латвия и Литва събориха монументи, които всеобщо се считат за нежелано завещание от руската окупация на тези страни.

След пълномащабното навлизане на Русия в У...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР