Талибанските бойци, които тези дни в афганистанската столица и други

...
Талибанските бойци, които тези дни в афганистанската столица и други
Коментари Харесай

Талибаните са учудени от афганистанските градове, променили се по време на тяхното отсъствие

Талибанските бойци, които тези дни в афганистанската столица и други градове, наподобяват учудени от типа на извисяващите се жилищни блокове, модерните офис здания и моловете.

Езанула, един от хилядите млади талибански бойци от провинцията, които пристигнаха в столицата на Афганистан през уикенда, сподели, че в никакъв случай не е виждал сходно нещо.

По продължение на асфалтираните улици на Кабул се извисяват жилищни блокове, остъклени офис здания и молове. Луксозните мебели в постройката на вътрешното министерство са като " нещо, което съм сънувал ", сподели 22-годишният войник, който е от планинската източна част на страната.

Той счита да помоли командира си за разрешение да остане, тъй като не желае да си потегля.

Неговите усещания акцентират голямата смяна в образа на Кабул и други афганистански градове за 20-те години откогато талибаните, които са най-вече от селските региони в страната, за последно я управляваха. Цяло потомство афганистанци навърши пълноправие по време на ръководството на подкрепяното от запада, занимаващо се с рационализация държавно управление, което получаваше в обилие помощ за развиване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР