Талибаните ще забранят музиката на обществени места в Афганистан, защото

...
Талибаните ще забранят музиката на обществени места в Афганистан, защото
Коментари Харесай

Талибаните забраняват музиката в Афганистан

Талибаните ще забранят музиката на публични места в Афганистан, тъй като това опонира на главните правила на исляма. Това заяви в изявление за " Ню Йорк Таймс " формалният представител Забихула Муджахид.

" Музиката е неразрешена в исляма ", изясни той и изрази вяра, че на талибаните няма да се наложи да упражняват напън, с цел да убедят популацията да не прави такива неща.

На въпроса за бъдещето на правата на дамите в афганистанското общество Муджахид съобщи, че в дълготраен проект те ще могат да се върнат към ежедневните си действия.

Действащият представител на групата увери, че афганистанците, които се пробват да изоставен страната с паспорти и визи, ще могат свободно да влизат на летището.

Той също по този начин подсигурява сигурността на всички преводачи и други, които преди този момент са били наети от американската войска, отбелязвайки, че талибаните са разочаровани от напъните на Съединени американски щати да изтеглят афганистанските жители.

" Те не би трябвало да се намесват в делата на страната ни и да ни лишават от човешки запаси: лекари, преподаватели и други хора, от които имаме потребност тук ", приключи Муджахид и добави, че в Съединени американски щати всички тези хора ще работят като миячи на чинии или готвачи, което съгласно неговото мнение, е нечовешко.

Евакуациите на задгранични жители и афганистанци в риск навлизат в заключителна фаза след двойния гибелен атентат наоколо до летището в Кабул. По последни данни жертвите са към 90, измежду които 72 цивилни поданици и 13 американски военни. Над 150 са ранените.

Целта на всички задгранични сили е да изтеглят своите жители и чиновници в посолствата в Кабул до 30 август, оповестиха от НАТО. Около 1500 американци и 400 британци към момента не са напуснали Афганистан. 200 са останалите немски жители. Ускорено е извеждането от страната на цивилни поданици след офанзивата в Кабул. Британският министър на защитата Бен Уолъс съобщи, че е в ход последната фаза на евакуациите и повече хора няма да бъдат повиквани на летището. Френската интервенция се очакваше да завърши до края на деня, само че не е изключено да бъде удължена. Испания е приключила евакуацията на своите чиновници в Афганистан, съгласно обява в " Ел Паис ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР