Талибаните се отегчиха от живота в Афганистан, от както преди

...
Талибаните се отегчиха от живота в Афганистан, от както преди
Коментари Харесай

Талибаните тъгуват за стария си живот

Талибаните се отегчиха от живота в Афганистан, от както преди две години поеха ръководството на страната

Преди две години Съединени американски щати се изтеглиха от Афганистан, оставяйки талибаните да поемат ръководството на страната. Оказва се обаче, че действителността за тях напълно не е такава, каквато са си я представяли, защото множеството талибани в този момент би трябвало да работят на бюро по осем часа дневно, а това опонира със остарелия им метод на живот.

Независимата организация Afghanistan Analysts Network разгласява изявленията с петима членове на талибаните, предава. Те са на възраст от 24 до 32 години и всички са прекарали сред шест и единадесет години в борби за талибаните.

Бивш снайперист от групировката споделя: ''Всичко, което трябваше, беше да вършим проекти за офанзиви против врага и за оттегляне. Хората не чакаха доста от нас и ние носехме дребна отговорност за тях, до момента в който в този момент, в случай че някой е гладен, ни счита за директно виновни за това. Талибаните нямаха ограничавания, а в този момент седим на едно място, зад бюро и компютър 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Животът стана толкоз уморителен; вършим едни и същи неща всеки ден'', споделя той.

Чувството за безсилие на някогашния снайперист е повторено от 25-годишен член на талибаните, който тъгува за остарелия си живот. ''На сегашната работа има малко за извършване. Затова извозвам по-голямата част от времето си в Туитър. Свързани сме с бърз безжичен интернет. Много от нас са пристрастени към интернет, изключително към Туитър'', споделя той.

Сега талибаните, които работят за държавното управление, би трябвало да са по работните си места преди 8 сутринта и не могат да си тръгнат преди 16:00 часа. Ако си тръгнат по-рано или не отидат в точния момент, рискуват заплатата си.

Командир на име Камран, на 27 години, се ядосва, че преди е бил единствено той, мотоциклетът му и уоки-токито, и ''талибанските работи'', които е трябвало да прави. ''Сега всички търсят държавна работа и за това би трябвало кола. Много от нас са се затворили в офисите, изоставили елементарния живот'', споделя Камран.

Всъщност талибаните не правят кой знае каква работа

Въпреки недоволствата талибаните не се стараят изключително да подобрят ситуацията в Афганистан. Според уеб страницата rescue.org повече от половината афганистанци сега разчитат на филантропична помощ. Страната е изправена пред трета година на суша, която доста вреди на продоволствената сигурност в района. Сега, когато талибаните не разрешиха на дамите да работят като филантропични служащи, се чака гладът и бедността в района доста да се влошат. Много организации също по този начин отхвърлиха да продължат да оферират помощ, до момента в който талибаните не анулират възбраната си за дами филантропични служащи.

В допълнение към казуса с бедността, през 2022 година талибаните понижиха бюджета за обществени помощи с 81%. Освен това не разрешиха на дамите и девойките да посещават учебно заведение, университет, да карат и да заемат управителни работни позиции.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР