Талибаните са поставили неприемливи условия за участие в среща, спонсорирана

...
Талибаните са поставили неприемливи условия за участие в среща, спонсорирана
Коментари Харесай

Условията на талибаните да присъстват на срещата на ООН са „неприемливи“, казва Гутериш

Талибаните са сложили неприемливи условия за присъединяване в среща, спонсорирана от Организация на обединените нации за Афганистан в столицата на Катар Доха, споделя генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

„ Получих писмо [от талибаните] с набор от условия да участвам на тази среща, които не бяха допустими “, сподели Гутериш на конференция в понеделник.

„ Тези условия ни лишиха от правото да приказваме с други представители на афганистанското общество и изискваха отношение, което значително би било сходно на самопризнание “, добави шефът на Организация на обединените нации.

Двудневната среща, която завърши в понеделник в Доха, събра държави-членки и интернационалните пратеници в Афганистан, с цел да обсъдят редица въпроси, пред които е изправена страната. Но талибаните не участваха, тъй като настояванията им не бяха изпълнени.

Талибаните превзеха Кабул през август 2021 година, откакто силите на Съединените щати и НАТО се изтеглиха след две десетилетия война.

Въпреки това никоя страна не го признава за държавно управление на А...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР