Талибаните отново призоваха да деблокират милиарди долари замразени афганистански авоари

...
Талибаните отново призоваха да деблокират милиарди долари замразени афганистански авоари
Коментари Харесай

Талибаните настояват САЩ да деблокират замразените авоари на Афганистан

Талибаните още веднъж приканиха да деблокират милиарди долари замразени афганистански активи след двудневни договаряния в Доха в миг, когато Афганистан се бори със сериозна филантропична и икономическа рецесия, съобщи Франс прес.

Правителството на настоя също за унищожаване на глобите по време на двустранните срещи, водени от талибанския министър на външните работи Амир Хан Мутаки и специфичния представител на за Афганистан Том Уест.
свързани новини3405на 23.11.20213077на 27.09.2021
Първата фаза на договарянията към този момент се състоя в Доха през октомври, откакто се върнаха на власт в Кабул през август и след края на 20-годишното американско наличие в Афганистан, цитира Българска телеграфна агенция.

" Двете делегации разискаха въпроси от сферата на политиката, стопанската система, публичното опазване на здравето, образованието и сигурността, както и (средства) за достъп до нужните банкови и финансови услуги ", написа представителят на афганистанското външно министерство Абдул Кахар Балхи в Туитър.

" Афганистанската делегация даде уверения на във връзка с сигурността, призовавайки за абсолютно деблокиране на афганистанските активи, слагане на завършек на черните описи и глобите, и настоя филантропичните въпроси да бъдат отделени от политиката ", добави представителят.

Вашингтон замрази близо 9,5 милиарда $ (8 милиарда евро) активи на афганистанската централна банка. МВФ и Световната банка също стопираха активността си в Афганистан.

Съединени американски щати твърдо поддържат позицията си по отношение на санкционните ограничения, по-специално против талибанския министър председател Мохамад Хасан Ахунд, като твърдят, че все пак ще работят, с цел да оказват помощ на афганистанския народ.
Вашингтон прикани също да дадат на дамите и девойките достъп до обучение и " изрази дълбока угриженост по отношение на изказванията за нарушавания на правата на индивида " в Афганистан.

Съединени американски щати подсетиха на за техния ангажимент да не разрешават на " терористични " организации да работят на афганистанска земя и да подсигуряват безвредното напредване на американски жители, които желаят да изоставен страната.

Вашингтон също по този начин прикани за освобождението на американския жител Марк Фрерикс, похитен в Афганистан през февруари 2020 година

Талибаните дефинираха договарянията в Доха като " положителни " и споделиха, че Мутаки се е срещнал в столицата на Катар също с посланиците на Япония и Германия, упълномощени в Афганистан.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР