Талибаните обявиха днес обща амнистия за всички чиновници в Афганистан

...
Талибаните обявиха днес обща амнистия за всички чиновници в Афганистан
Коментари Харесай

Талибаните обявиха обща амнистия за всички държавни служители

Талибаните оповестиха през днешния ден обща прошка за всички служители в Афганистан и ги приканиха да се върнат на работа, съобщи Франс прес.

Агенцията напомня, че това става два дни, откакто бунтовниците завзеха властта в страната с мълниеносно нахлуване.

" Обявена е обща прошка за всички /.../, тъй че би трябвало да се върнете към нормалния си метод на живот с цялостна убеденост ", показаха в изказване талибаните.

Междувременно Англия ще вкара скица за предоставяне на леговище на афганистанци , които се нуждаят от помощ, изключително дами и девойки, откакто талибаните сложиха страната под контрола си, заяви Ройтерс. Схемата ще бъде оповестена от премиера Борис Джонсън, заяви представител на Даунинг стрийт 10 в понеделник.

В изказването на Джонсън се споделя, че интернационалните сътрудници би трябвало да обединят силите си, с цел да оказват помощ да бъде предотвратена филантропична рецесия.

В предишното английското държавно управление е било подложено на критика от опозиционни политици, филантропични организации и магистрати, че не е приело задоволително бежанци при по-ранни миграционни рецесии в Европа.

Сега се чака държавното управление да показа проекти за скица за заселване във връзка с Афганистан, която ще бъде друга от системата за предоставяне на леговище в Обединеното кралство. Вероятно тя ще бъде сходна на програмата, по която сирийци бяха трансферирани във Англия от бежански лагери.

Джонсън също така възнамерява да организира виртуална среща с водачите на страните от Г-7 в околните дни, на която да бъде разисквано по какъв начин да не се допусне Афганистан да стане източник на интернационалните терористични закани и по какъв начин да бъдат подкрепени хората там.

В понеделник английският министър председател е разговарял по тематиката с френския президент Еманюел Макрон, а в околните дни възнамерява да приказва и с други международни водачи.

Нуждата от интернационална съгласуваност за попречване на възможна терористична опасност от Афганистан е била разисквана и от английския външен министър Доминик Рааб и американския държавен секретар Антъни Блинкън, заяви самият Рааб в Туитър. На въпрос за опцията за наказания против талибаните, Рааб отговори, че Англия ще употребява всички средства, с които разполага, с цел да държи виновни талибаните за обстановката в Афганистан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР