Талантливата пловдивчанка Вили Христева събра приятели на концерт с кауза.

...
Талантливата пловдивчанка Вили Христева събра приятели на концерт с кауза.
Коментари Харесай

Вълшебен концерт с кауза събра книги за читалище СНИМКИ

Талантливата пловдивчанка Вили Христева събра другари на концерт с идея. В " Парк и спа хотел Марково " младата пианистка показа известна клавирна и кино музика.

Освен страстта, която подари на всички присъстващи, Вили искаше да остави и някаква материална диря. Затова бе помолила гостите си вместо цветя, да донесат детски книжки, които ще бъдат дарени на НЧ „ Алеко Константинов “ в село Марково. Идеята за тази самодейност се зародила още по време на първия ѝ независим концерт през 2018 година, когато получила десетки букети. Съмишленик в идеята ѝ е и кметът на селото Десислава Терзиева.

„ Предпочитам след концерта, колкото и страст да подаря на публиката, да оставя нещо и за различен човек. Ще бъда щастлива, в случай че мога да вдъхновя някой да прави сходни неща или да се занимава с музика, тъй като на мен това доста ми е дало като дете. И като дисциплинираност, и като непримиримост. Според мен е значимо всеки младеж да има досег със странични занимания – музикални, спортни”, споделя Вили Христева пред GlasNews.bg.

На 6-годишна възраст тя чува своя съседка да свири на пиано и остава омаяна от осъществяването. Започва уроци при пловдивската преподавателка Людмила Петрова, с помощта на която толкоз доста се запалила по клавирното изкуство.
„ Страст ми е след края на работния ден да седна няколко часа на пианото, доста добре ми работи, доста ме успокоява. А самата тръпка от театралната изява също е нещо, което обичам”, признава Вили.
За да поддържа и надгражда равнището си, сега специализира пиано в АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев” в класа на доцент доктор Велислава Карагенова.

Мечтата ѝ е някой ден да работи с деца. Да има своя школа или просто да изнася концерти в детски градини и читалища, с цел да ги възпламенява по музиката.

В програмата на втория си концерт младата пианистка включи „ За Елиза” на Лудвиг ван Бетовен, „ Ноктюрно оп. 9, №2” на Фредерик Шопен и „ Вариации на тематика от Паганини” на Исак Беркович, последвани от три обичани български мелодии с аранжименти за пиано.
Втората част от концерта беше отдадена на европейската и американска кино музика. Присъстващите се любуваха на мелодиите от „ Игра на тронове” на Рамин Джавади, „ Любовна история” на Франсис Ле, „ Списъкът на Шиндлер” на Джон Уилямс, „ Кръстникът” на Нино Рота и Танго - „ Усещане за жена” на Карлос Гардел.

Събитието беше почетено от огромен брой посетители.


Снимки: Димитър Ячков
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР