Талантите на Telelink Business Services с техните лични истории и

...
Талантите на Telelink Business Services с техните лични истории и
Коментари Харесай

Станислав, който не е специалист по нищо, но може да направи всичко

Талантите на Telelink Business Services с техните персонални истории и разнородни работни занимания в специфичния план " В добра компания "
" Be the Change you wish to see in the World ", написа на огромен екран в една от залите за срещи в Telelink Business Services. Цитатът е на Махатма Ганди, на чието име е и кръстено помещението. Почти цялостен етаж на цифровия и иновационен софийски хъб Richhill Center е разграничен на разнообразни по повърхност работни пространства с имена и думи на вдъхновяващи персони, в които чиновниците на TBS организират срещите си онлайн или онлайн.

Към " Махатма Ганди " се насочва шефът на звеното " Управление на планове " в TBS Станислав Димов. В компанията той е известен със своята запазена марка в облеклото. Оказват се шарените и постоянно разнообразни чорапи и обувки. " Да предпочитам такива ми остана като завещание от дълго прекараното време в командировки в Холандия, където не можеш да срещнеш локален господин с черни обувки и скучни чорапи ", изяснява Станислав. По време на тамошния си престой той взема решение да следва правилото " Като си в Рим, прави като римляните " и вкарва цветните аксесоари в облеклото си. " Постепенно те се трансфораха в персонален детайл, в който влагам отношение. Това съм аз и това ми харесва. "
Фотограф: Яне Голев Реклама
Но обувките и чорапите надалеч не са единственото, което отличава Станислав. Само за година и половина в компанията, Станислав се трансформира в един от основните хора в нея. " Сега като се замисля, в последната ми роля на Service Management водач се бях заринал с много неща и работният ми ден беше доста дълъг - започваше към 6:00 - 7:00 сутринта, тъй като екипът ми се състоеше от чужденци и трябваше да хвана екипите в Индия, с цел да им възложа задания, и продължаваше докъм 22:00 ч, с цел да съумея да отвръщам, в случай че се случи нещо в Америките. Бях отпаднал и когато предлагането на " Телелинк " изскочи, си споделих - за какво да не опитвам и това, и то се оказа стъпка в вярната посока. " Станислав се среща с основния изпълнителен шеф Иван Житиянов и районния шеф интервенции Орлин Русев в след две срещи схващат, че са се " харесали като цяло ", Но това, което направило най-силно усещане на бъдещия чиновник, било, че по време на изявлението се наложило Житиянов да излезе за малко, а откакто се върнал, заварил по какъв начин Станислав и Орлин разискват нещо разпалено и споделил - " извинявайте момчета, не желая да ви преустановявам ". " Аз бях учуден, споделя Станислав, тъй като извънредно рядко се случва CEO-то на компанията да пристигна и да ти каже извинявай. Виждал съм доста хора на управителни позиции и те постоянно са егоцентрични хора. Отношението и скъсяването на отдалеченост ме притегли първосигнално. "

40-годишният експерт има задоволително наблюдения и извършени срещи с експерти от разнообразни равнища и националности. На няколко пъти в живота си сменя поприщата си - стартира кариерата си във финансовата сфера, след което се трансферира в консултантския бизнес. Там получава опцията да работи по планове с компании, за които единствено е чел или гледал по малкия екран - Maersk, Nike Europe, DHL, както и да пътува по целия свят. Виждал е изгреви и залези по река Меконг във Виетнам, до момента в който отива на следващото си работно място, возейки се с моторна лодка по нея. Наслаждавал се е на стада слонове и биволи в Южна Африка, до момента в който е обсъждал условията на бизнеса за следващия софтуерен артикул, който би трябвало да се внедри в изключителни къси периоди световно. Имал е опция да се срещне и запознае персонално с огромни спортисти като Коби Брайънт - за момче, което е спестявало от джобните си, с цел да си купи първия модел негови маратонки, това е неговата сбъдната фантазия.

Работил е в един от международните водачи по даване на услуги в сферите на Accounting & Tax, Payroll & HR, Global Entity management и ръководство на фондове, с цел да дава отговор за ръководството на плановете за район EMEA в ролята на IT Service Management-a и всички аспекти на ITIL методологията.
" Да опростим комплицираното " е водеща полезност за Telelink Business Services, българската компания, проектирала холистичен метод към цифровата промяна и решаването на комплицирани проблеми посредством ИТ. TBS е сложен снабдител на ИТ решения в региона на мрежи и центрове за данни, офис продуктивност и осведомителна сигурност с 200+ клиента в България, Западните Балкани и мултинационални компании и 50+ колегата като Cisco, VM Ware, Microsoft и др.Като една от най-големите компании в бранша TBS непрекъснато пораства и се развива, само че остава фокусирана в значителното - желанието за развиване на средата, в която живеем, и жаждата за иновация. Затова се стреми да притегля в тима си сполучливи, любознателни и сериозно мислещи съидейници, които се ангажират и поемат отговорност.Най-новият план на компанията - безплатната TBS Academy, цели да приготви идващото потомство експерти в IT инфраструктурата, които ще придобият умения и познания в региона и ще се включат в екипи работещи по действителни планове на TBS. Реклама Да направиш всичко, без да си експерт по нищо
След срещите с Иван и Орлин Станислав поема управлението на двата екипа от Project мениджъри, които ръководят плановете на компанията. " TBS е планово насочена организация. Абсолютно всяко нещо, което се случва в нея, е отделено като план - т.е. основан е код, към който реферират приходите и разноските, свързани с него. За всяка една самодейност има виновен Project управител, чиято работа е да " подреди нещата ", да ги направи логичен и да накара хората, от които зависи това да се случи, да седнат, да си приказват, да възнамеряват, да проучват входните данни, в случай че има нещо неразбираемо, да се каже какво е то, да се посочи тъкмо какъв бюджет е нужен, да се дефинират периоди и така нататък ", изяснява Станислав и прибавя метафора: " Винаги би трябвало да има един човек, който влиза в ролята на плеймейкър. Ако си го визиите като състезателен тим, PM-ът е този, който прави по този начин, че топката да е постоянно в придвижване. Ако не знаеш какво да правиш, я подаваш към плеймейкъра, с цел да измисли той какво прави тимът от тук нататък, т.е. при него не би трябвало да има задържане. "
Добрият PM не е експерт по нито една от дилемите. Не е нужно да е техничар, не е нужно да е част от бизнеса, неговата роля е организационна и да накара хората да работят дружно добре
Всъщност преди 20 години, когато Станислав стартира да се занимава с ръководство на планове, общността от експерти в тази сфера е относително дребна. " В очите на хората от бизнеса беше по този начин - идва някакъв малчуган, който им се показва като Project управител. Мениджър на какво? За всички тогава мениджърите бяха шефове на отдели, а в този случай - човек, който изисква експерт от отдел 1, отдел 2, отдел 3, които даже не са му директно подчинени.... Това беше мръсна дума. "

Но обстановката към този момент е друга. Организациите осъзнават ясно какво прави PM-ът и каква е добавената му стойност. Сертификациите, свързани с активността му, са все по-разпространени, а в TBS и целесъобразни. Всички чиновници от Regular равнище нагоре, биват поощрявани да преминат през PMP Professional или Prince 2, като сертификациите са заплатени от компанията. " Телелинк " е една от дребното български компании, които осъзнават, че сходно нещо е нужно освен за самата нея, само че и в случай че служителят желае да се развива и да пораства йерархично. Аз бях прелестно сюрпризиран, даже учуден, когато постъпих и разбрах, че 70% от екипа ми бяха със документи ", разяснява Станислав.

Какви качества би трябвало да има един добър PM? Според него преди всичко ръководството на планове изисква здрав разсъдък. Това е основата, от там нататък всичко се учи. " Т.е. като подобен ти би трябвало да задаваш тези глупави въпроси, които са под равнището на всеки различен. Обикновено, когато изстреляш привидно обикновен въпрос, първата реакция на хората е " оффф, по какъв начин може да го каже това ". Но когато същите тези хора стартират да дават отговор на глупавите въпроси, излиза наяве, че от петима души в една зала, всеки има друго мнение какъв е отговорът. Оказа се, че тъпите въпроси не са по никакъв начин тъпи и че когато чиновниците са тесни експерти в дадена област, постоянно се тормозят да не наподобяват не на място, когато ги зададат. Затова е необходим този външен човек, с цел да може картинката да се обясни за всички. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР