Талант №1 в бейзбола Роналд Акуня стратегически ще започне новия

...
Талант №1 в бейзбола Роналд Акуня стратегически ще започне новия
Коментари Харесай

Атланта изпраща талант №1 стратегически при младежите

Талант №1 в бейзбола Роналд Акуня стратегически ще стартира новия сезон не в представителния тим на Атланта Брейвс в МЛБ, а в Младежката лига. Целта на " смелчаците " е да отсрочат с една година излизането на 20-годишния аутфилдер на свободния пазар. Ако прекара първите две седмици в Майнър лийг, венецуелецът ще може да стане свободен сътрудник чак през 2024 година

Затова Акуня ще открие акцията през 2018 година в състава на подразделението в дивизия ААА Гуинет Страйпърс, където ще остане най-малко до 13 април. През предишния сезон с екипа на " костурите " тогавашният младеж батира приблизително.344 с 9 хоумръна в 54 мача.

#Braves outfield prospect Ronald Acuña Jr. has been optioned to minor league camp. The 20-year-old's spring numbers:

4 HR
11 RBI
.432 AVG
.519 OBP
.727 SLG pic.twitter.com/Yd8iDzfGfJ
— FOX Sports: Braves (@FOXSportsBraves) March 19, 2018
От началото на пролетните тренировки в Мейджър лийг феноменът е най-хубавият състезател освен в отбора на Брейвс, само че и в цялата Грейпфрутова лига. Роденият на 18 декември 1997 година латиноамериканец удря приблизително.432 (19 от 44) и има 4 хоумръна, 11 RBI и 4 откраднати бази в 16 контролни мача във Флорида.

" Чувстваме, че от философска позиция ще е най-добре да му дадем още малко време за развиване – съобщи в формалния си коментар генералният управител на Атланта Алекс Антопулос по отношение на решението Акуня да бъде пратен при младежите. – Няма справочник по какъв начин да управляваш израстването на един гений. Те не са идентични. Нашият пръв приоритет е да развием всеки състезател, тъй като желаеме когато той пристигна горе, да остане тук задълго, а не да влезе в режим " йо-йо " до Майнър лийг и назад. "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР