ТАЛАХАСИ, Флорида (AP) — Очаква се главният прокурор на Флорида

...
ТАЛАХАСИ, Флорида (AP) — Очаква се главният прокурор на Флорида
Коментари Харесай

Главният прокурор на Флорида ще поиска от Върховния съд на щата да не гласува защитата срещу абортите

ТАЛАХАСИ, Флорида (AP) — Очаква се основният прокурор на Флорида да изиска от Върховния съд на щата да не позволява мярка за правата на абортите през ноември гласоподаване в сряда, заявявайки, че подвежда гласоподавателите и може да се употребява за разширение на правата за аборти в бъдеще.

Привържениците на препоръчаната корекция споделят, че езикът е явен и къс и че основният прокурор Ашли Муди си играе на политика вместо оставяйки гласоподавателите да решат дали да защитят достъпа до аборти.

Случаят ще бъде тест за това дали републиканският губернатор Рон ДеСантис, който назначи петима от седемте съдии, е трансформирал посоката на съд, който през последните години пояснява уговорка за дискретност в конституцията на щата, с цел да отстрани някои ограничавания за абортите. Не се чака решение в сряда.

Предложеното изменение би разрешило абортите да останат законни, до момента в който плодът стане жизнерадостен. Мууди твърди, че последователите и съперниците на правата на абортите имат разнообразни тълк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР