Тактиката за плащане на инфлуенсъри и създатели на съдържание за

...
Тактиката за плащане на инфлуенсъри и създатели на съдържание за
Коментари Харесай

От TikTok до Facebook: Възходът на политическите инфлуенсъри

Тактиката за заплащане на инфлуенсъри и основатели на наличие за изявления на политическа тема завладява обществените медии в дните преди изборите в Съединени американски щати. Докато Фейсбук и Гугъл поставят пауза на подаването на политически реклами за утвърждение, спонсорираните постове в партньорство с известни персони си остава разрешено в платформите, написа „ Ройтерс “.

„ В момента създаваме проектите си по какъв начин да изпращаме послания през това време “, споделя Крисчън Том, началник на цифровите партньорства в акцията на Джо Байдън. „ Подозирам, че цифровите сътрудници като цяло ще са в основата на метода, по който адресираме потребността от връзка “, счита той.

Политическите групи и стратези описват, че работят с платени микроинфлуенсъри – хора с няколко хиляди почитатели в обществени мрежи като Фейсбук, Instagram, TikTok, YouTube и WhatsApp.

Изследователи споделят, че практиката, за която има нищожни федерални разпореждания, размива границите за това какво съставлява цифровата реклама и повдига въпроса за прозрачността. В тази връзка след изборите в Съединени американски щати през 2016 година няколко компании направиха базите си данни обществени, тъй че всеки консуматор да има опция да наблюдава платените реклами. Спонсорираните постове обаче не са включени. „ Фейсбук ще сложи под подозрение, че това е реклама, защото не се заплаща непосредствено за нея... Но е реклама “, сподели Лора Еделсън, откривател от Нюйоркския университет.

Междувременно представител на TikTok съобщи, че блокирането на политически реклами не разрешава и платеното политическо наличие на инлфуенсъри. Същото важи и за Twitter по думите на говорителка на обществената мрежа.

Платените постове

Непоследователните практики и неналичието на принадлежности за бистрота затрудняват следенето на политически платени партньорства онлайн.

Тайлър Бойър, основен действен шеф на Turning Point USA, споделя, че групата му е основала огромна мрежа от микроинфлуенсъри, само че има „ доста малко публично платени партньорства “.

В TikTok инфлуенсърите, които получават средства от организацията The 99 Problems, подкрепяща Байдън, досега не са употребявали обозначителни хаштагове като #ads или #sponsored.

Докато Федералната комерсиална комисия изисква от основателите на наличие да отбелязват партньорствата си, с политическите реклами е ангажирана Федералната изборна комисия.

Нейните правила плануват обществени онлайн връзки, които застават „ за “ или „ срещу “ претендент против възнаграждение с условие да бъде подложен етикет кой е платил за наличието. Липсват обаче съответни насоки, свързани с инфлуенсърите в обществените медии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР