Таксите за роуминг - за iPad, а не за телефонни

...
Таксите за роуминг - за iPad, а не за телефонни
Коментари Харесай

Майкъл Матисън: Министърът на здравеопазването на Шотландия ще изплати £11 000 парламентарна сметка за iPad

Таксите за роуминг - за iPad, а не за телефонни диалози - възлизат общо на £10 935,74.

Длъжностни лица в Holyrood оспориха такса над мащаба на таксите за данни и късното предизвестие за възходящите разноски, само че предходният снабдител EE отхвърли да се откаже от него.

Г-н Матесън се съгласи да заплати £3000 за разноските от бюджета си за разноски. Тъй като съгласно известията потреблението на данните е било за парламентарна работа, шотландският парламент се съгласи да заплати остатъка.

Инцидентът провокира публично неодобрение, като както шотландските лейбъристи, по този начин и шотландските консерватори приканиха господин Матисън да хвърли „ око “ -сметка за поливане “ вместо данъкоплатците. Торите дефинираха разноските като „ безусловно скандални “.

Г-н Матисън, който като секретар на кабинета за възобновяване, опазване на здравето и обществени грижи има годишна заплата от £118 511, сподели в петък следобяд: „ Свързах се с управляващите на шотландския парламент този следобяд, с цел да подхващат ограничения за възобновяване на цялостните разноски за £10 935,74, направени за такси за роуминг на моя парламент iPad.

Въпросите без отговор към законопроекта за iPad на шотландския министър Майкъл Матисън от 11 000 английски лири

„ Въпреки че Народното събрание се съгласи да заплати по-голямата част от тази сума като легален разход, а останалата част се покрива от надбавката ми за офис, аз размишлявах дълго и настойчиво и приемете, че SIM картата на това устройство е трябвало да бъде заменена на по-ранен стадий.

„ Голяма част от спекулациите през последните няколко дни сложиха под въпрос моята честност и аз одобрявам това извънредно съществено.

„ Приемам еднообразно съществено репутацията на шотландския парламент, чийто член постоянно съм се стремял да бъда усърден член от възобновяване му през 1999 година

„ Мое решение е да възстановя тези разноски напълно, което имам вяра, че при всички условия е вярното. "

Прочетете повече от Sky News:
Как се финансират вашите депутати - Уестминстърските сметки
Юсаф отхвърля заблуждение Холируд над известията в WhatsApp за Коронавирус

MSP добави, че той е имал значима роля като здравен секретар и през идващите месеци това ще бъде „ предизвикателство за нашата здравна работа “.

Той добави: „ Решен съм да бъда изцяло концентриран върху поемането на тези отговорности и убеждавам хората от Фолкърк Уест и в цяла Шотландия, че техните терзания са мои цели. “

Изображение: Г-н Матисън, сниман до кабинета на първия министър Хумза Юсуф в Март

Крейг Хой, ръководител на Шотландските консерватори, сподели, че това „ не е краят на въпроса “,

MSP съобщи: „ Майкъл Матисън със забавяне беше компрометиран да изплати сметка, която имаше дързостта да се чака данъкоплатецът да стъпи.

„ Неговата надменност и пренебрежение към публичната торбичка бяха ясни от отхвърли му да следва насоките на Народното събрание и да осведоми ИТ личния състав, че пътува в чужбина.

„ Това не е краят на въпроса. Майкъл Матисън би трябвало да отговори на многото съществени въпроси без отговор по отношение на този скандал - като по-специално отхвърли да го направи, когато се сблъска с публицисти в четвъртък.

„ Все още би трябвало да чуем персонално изказване от министъра на опазването на здравето в Народното събрание и Призовавам го да разгласява истинската декларация за таксите за роуминг от мрежовия снабдител.

„ Това също по този начин слага под въпрос преценката на Хумза Юсаф, който единствено преди 24 часа съобщи, че това е законен иск за разноски и че неговият здравен секретар не би трябвало да върне нито стотинка. "

Таксите за роуминг се начисляват в чужбина, когато мобилно устройство се свързва отвън домашната си мрежа, а не към WiFi.

Г-н Матисън взе iPad с него на едноседмично посещаване в Мароко със фамилията му към Коледа предходната година.

Falkirk West MSP беше чистият нулев министър по енергетиката и превоза в държавното управление на Никола Стърджън по това време.

Той беше назначен за министър на опазването на здравето по-рано тази година при първия министър Хумза Юсаф.

Говорител на шотландския парламент сподели, че таксите за данни на господин Матисън са били разследвани от парламентарната ИТ работа през януари, преразглеждайки размера на употребяваните данни, ежедневните такси за ценообразуване и използването на цените от компанията.

Разследването също удостовери, че той не е актуализирал SIM картата на своя iPad към новия снабдител, както се изисква, и не е уведомил ИТ службата преди пътуването, което значи подобаващия роуминг пакетът не може да бъде прибавен.

Те прибавиха: „ В края на следствието висши чиновници одобриха уверенията на господин Матисън, че всички направени разноски са били за парламентарни цели. “

Шотландският парламент сподели, че случаят е провокирал обзор на разпоредбите за потребление на данни, който ще прегледа „ капацитета членовете да носят персонална отговорност за разноски, когато не са работили в цялостно сходство с условията на ИТ офиса “.

Прегледът се чака да бъде приключен до края на март 2024 година

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР