Такситата във Варна ще работят по нови тарифи от 1

...
Такситата във Варна ще работят по нови тарифи от 1
Коментари Харесай

Такситата във Варна са с нови цени

Такситата във Варна ще работят по нови цени от 1 май, заяви Общинският съвет - Варна. Минималната цена денем ще бъде нараснала на 1,05 лева, а през нощта - на 1,15 лева Максималната дневна цена се резервира 2 лева и нощната - 3 лева, прецизира news.bg.

Транспортната комисия в началото гласоподава цените да бъдат надлежно 1.20 лева и 1.30 лева Местният парламент обаче реши цените да се изравнят с тези в София.

На днешното съвещание бяха утвърдени промени в Наредбата за организация на придвижването на територията на община Варна. С тях ще се даде опция на хората с трайни увреждания да имат лични места за гратис и непрекъснато паркиране до домовете им. Префенцията ще се поставя на хора, които не могат да се придвижват без инвалидна количка или ортопедични апарати, имат осъществено протезиране на крака или не са в положение да заемат изправено състояние на тялото без потреблението на медицински произведения.

Автомобилът, пренасящ индивида със специфични потребности, също би трябвало да дава отговор на някои условия. Той би трябвало да е благосъстоятелност или да е обещано по силата на контракт за лизинг на правоимащото лице или на съпруга/та му. Родителите на деца с увреждания, както и синовете и дъщерите на хора с двигателни проблеми, чийто непрекъснат адрес е в същото жилище, също ще имат право на непокътнато паркомясто.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР