Таксиметровите шофьори постоянно се оплакват, че парите не им стигат,

...
Таксиметровите шофьори постоянно се оплакват, че парите не им стигат,
Коментари Харесай

Мерзост! Таксиджии си купуват фалшиви книжки срещу 3 бона и рискуват живота на пътниците


Таксиметровите водачи непрекъснато се оплакват, че парите не им стигат, тъй като бензинът е доста безценен, че непрекъснато са под опасност за живота си, а истината е, че мнозина от тях не престават да се възползват, че страната ни отсъства като институция.

Оказва се, че има таксиджии, които даже нямат шофьорска брошура, а возят непрекъснато хора в колите си. Освен че газят закона, те излагат на риск десетки човешки животи ежедневно.

Именно това се е случило в Луковит преди дни. Цели пет таксита са били уловени с водачи, чиито книжки са се оказали подправени. При инспекция от КАТ на пътя ръководещите МПС-тата са посочили документ за упраление, който не дава отговор на закона.

При инспекция на Столична дирекция на вътрешните работи се е оказало, че книжките са издадени от Турция и са изцяло подправени. Притежателите им са платили сред 2500 и 3000 лева, с цел да се снабдят с подправения документ.

Показателно е до каква степен може да стигне мързелът на един „ бакшиш ”. Те в никакъв случай не са се славили като доста работливи, защото през целия ден стоят зад един волан и не се помръдват даже, само че е шокиращо, че ги мързи дори да се явят на шофьорски курс и по-късно на изпит.

Разбира се, с цел да се подготвиш за листовките, се изисква най-малко малко мозък, какъвто явно тези хора с подправени книжки нямат. Тук е редно да се спомене, че не могат да се слагат всички таксиджии под общ знаменател, само че практиката демонстрира, че огромна част от тях фактически са измамници.

Освен далаверата с подправените книжки, такситата всеобщо се пробват да „ ограбват ” клиентите си с добре познати способи, които обаче към момента работят. Такива са да вземем за пример минаването по по-заобиколен път, шофирането с по-ниска скорост и целенасоченото уцелване на всички червени светофари.

В момента има формирани досъдебни производства на трима водачи с подправени книжки. Тече акция за откриването на други бъдещи убийци по пътищата.

Източник: Lupa.bg
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР