Таксиметров шофьор от Ловеч е задържан като муле при телефонни

...
Таксиметров шофьор от Ловеч е задържан като муле при телефонни
Коментари Харесай

Таксиджия е задържан като муле при ало измами в Ловеч

Таксиметров водач от Ловеч е арестуван като " муле " при телефонни измами, заяви на конференция шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч старши комисар Милен Маринов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Четиридесет и девет годишният мъж е престъпно проявен, взел участие е в шест телефонни измами на територията на Ловеч и Троян, при които пострадалите са дали общо 40 хиляди лв.. Заловен е на 9 януари след получен сигнал от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Ловеч, в миг на взимане на пари от стара жена. Районният съд през днешния ден му наложи непрекъсната мярка " задържане под стража ", оповестиха от прокуратурата в Ловеч.

Маринов уточни, че е арестуван, откакто е взел пари от стара жена от село Стефаново, станала обект на телефонна машинация. Жената в границите на деня е дала персоналните си спестявания - 2660 лв.. Впоследствие, под въздействието на същите измамници и посредством отправени към нея закани, е превозена с такси до адрес в село Врабево, откъдето взела спестяванията на друга стара жена - 6870 лв., с цел да ги съобщи и тях.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Маринов съобщи, че такситата се наемат от измамниците и се изпращат на адресите. Информацията за таксиметровите водачи се взима от интернет.

След претършуване на жилището, населявано от арестувания, са открити и конфискувани още две хиляди лв., златни монети, както и нелегално притежавано огнестрелно оръжие - пушка и муниции, за което е формирано друго досъдебно произвеждане.

По думите на старши комисар Маринов, знае се, че арестуваното " муле " се занимава с тази активност от няколко месеца, постоянно е пътувал с персоналния си автомобил до Румъния и назад. Органите на реда са го следили от известно време.

Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Ловеч, добави, че през 2018 година са регистрирани 31 телефонни измами в региона, като 21 от тях са станали на територията на община Ловеч. Разкрити са 16, открити и арестувани са така наречен мулета. Една машинация е била предотвратена. Потърпевшите са на възраст сред 55 и 85 години. Обикновено дават на телефонните измамници пари и полезности, най-много златни украшения.

Най-честите схеми са позвъняване от " непосредствен " или " родственик ", който желае от пострадалия пари за пазаруването на дефицитна стока или изпращане на колет с пари, за което би трябвало да се заплати. Най-актуалната скица е с указване на подпомагане на полицията, както и искане на пари за потърпевш непосредствен, сподели старши контрольор Георги Пейков от " Криминална полиция ". Той добави, че след взимане на парите, те се транспортират до несъмнено място, най-много до Русе или до Румъния.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР