Таксата, която авиокомпаниите трябва да плащат като принос към финансирането

...
Таксата, която авиокомпаниите трябва да плащат като принос към финансирането
Коментари Харесай

Великобритания повишава таксите за авиокомпаниите

Таксата, която самолетните компании би трябвало да заплащат като принос към финансирането на системата за надзор на въздушното придвижване в Обединеното кралство, ще се усили с 43 пенса (0,52 щ. долара) на пасажер след необятно публикуваните нарушавания на въздушния трафик това лято. Това заяви английската Служба за гражданска авиация (САА), представена от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 742
Така междинният размер на таксата за интервала 2023 - 2027 година ще нарасне от сегашните 47 лири на 64 лири за единица услуга - мярка, употребена за установяване на таксите, плащани от превозвачите в подмяна на услуги по ръководството на въздушното придвижване.

Това съставлява повишаване с 43 %, макар че поправена по отношение на инфлацията, таксата пораства с 26 %, показаха от Службата за гражданска авиация.

Средната такса на пасажер ще се увеличи с към 43 пенса до към 2,08 лири. Въпреки нарастването ставката към момента е по-ниска от междинното й равнище за интервала от 2015 година до 2019 година

Тя " значително подхожда " на аналозите си в Европа, прецизира английският орган.

Поскъпването разрешава на компанията, която ръководи системите за надзор на въздушното придвижване (NERL), да възвърне приходите, които е изгубила по време на пандемията от КОВИД-19.

Този развой по възобновяване е разпределен в продължение на 10 години.

" Нашето решение ще обезпечи ресурсите и вложенията, нужни на NERL, с цел да обезпечи устойчива, висококачествена услуга за пасажерите и да модернизира своите услуги, като в същото време възвърне разноските си от пандемията, което е в сходство с договореностите за шерване на риска ", разяснява основният икономист на английската авиационна работа Андрю Уокър.

Според Тим Алдърслейд, началник на комерсиалната организация " Еърлайнс ЮКей " (Airlines UK), смяната може да значи по-високи цени за клиентите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР