Такса Спокойствие, обвързаност с хора от криминалния свят, подкупи –

...
Такса Спокойствие, обвързаност с хора от криминалния свят, подкупи –
Коментари Харесай

Разследване на NOVA: Опасни връзки между полицаи и наркодилъри

Такса „ Спокойствие ” , обязаност с хора от престъпния свят, подкупи – тези думи в последно време се чуват все по-често във връзка шумните акции против злоупотреби и корупция измежду чиновници на Министерство на вътрешните работи. репортерът Марин Николов споделя история за рисковите връзки сред служители на реда и наркодилъри, незабавно след централните вести на NOVA.

Ивелин Иванов, по прякор Мечката, от Плевен, престъпно проявен с голям брой регистрации в Министерство на вътрешните работи за владеене и разпространяване на опиати e засечен от охранителните камери на магазин да беседва с Цветомир Илиев – шеф бранш на Криминална полиция, 2 РУ-Плевен. На фрагментите се вижда, че Иванов подава нещо на Илиев.

Преди да бъдат задържани и упрекнати за наркоразпространение, Иванов и групата му са имали голям брой съмнителни контакти с служители на реда на ниско и високо равнище, признават част от тях при разпитите си.
Екип на NOVA сподели записите на комисар Петър Енчев – заместник-директор на ОД на МВР-Плевен и ведомството публично иззема от NOVA показания запис. Директорът Красимир Начев назначава комисия за вътрешна инспекция по видеото.

Как се потвърждава явлението „ подкупен служител на реда? ” Колко чисти могат да бъдат контактите сред шефове на престъпна полиция и звезда от наркобизнеса? Колко неволни могат да бъдат грешките на чиновниците на реда в интерес на преследвани престъпно проявени? Къде е границата сред служебните и нерегламентираните връзки? Какъв е рискът служител на реда да падне в жертва на война за почистване на сметки и територия? Отговорите в неделя вечер - в “Разследване ”
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР