Такса смет в пернишките села и град Батановци да бъде

...
Такса смет в пернишките села и град Батановци да бъде
Коментари Харесай

Обсъжда се рязко увеличение на такса смет в пернишките села

Такса боклук в пернишките села и град Батановци да бъде увеличена от 2.25 промила на 20 промила от данъчната оценка на парцелите, предлага кметът на Перник Станислав Владимиров.Това, по думите му, ще докара до равнене на сумите, които заплащат за битовите боклуци хората в селата и тези, които живеят в град Перник. Заради огромната разлика в данъчната оценка на парцелите в града и по селата, сега живущите в Перник заплащат такса, чиято сума неведнъж надвишава тази в останалите обитаеми места в общината.

С повдигането на такса боклук в селата и в град Батановци ще се в профил една неправда, още повече, че в една къща постоянно се генерира повече боклук, в сравнение с в един апартамент, разяснява кметът. Той уточни, че сега има села, където се заплаща по 6 лева годишно за къща, при данък в центъра на града от порядъка на 250 лева на година.

Предложението, дружно с план-сметката за 2021 година, ще бъде подложено на публично разискване, което ще се организира на 14 декември. Предлаганото нарастване се отнася за всички села на територията на общината и за град Батановци. То не визира живущите в град Перник, където промилите остават същите, както и досега- 2.25.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР