Тъкмо излязла от клиника за лекуване на зависимости 17-годишна, трансджендър

...
Тъкмо излязла от клиника за лекуване на зависимости 17-годишна, трансджендър
Коментари Харесай

Тийнейджърите днес – докъде ги докарахме

Тъкмо излязла от клиника за лечение на зависимости 17-годишна, трансджендър приятелката й, съученичката им, която открива секса и лайв чатовете с непознати мъже, нападателен футболист, Барби жанр мажоретка. Героите на завършилия при започване на юли първи сезон на сериала " Еуфория " (продукция на HBO, създател Сам Левинсън, измежду продуцентите е хип-хоп звездата Drake) са въздействащо построени облици, идващи без цензура непосредствено от тъмния свят на младежите.

Още с пилотния си епизод сериалът пожъна голям триумф, който се дължи освен на кинематографичните му качества, сюжетни линии, актьорски състав и гений, а на чувството, че обрисува почтено,

искрено и сурово бурния и прочувствен интервал, през който минават подрастващите деца

(главната героиня в него е досегашната тийн звезда Зендая / " Спайдър мен: Завръщането ", " Великият шоумен ", която въплъщава смяната и прехода сред дете и възрастен). Американската продукция е основана на израелски едноименен сериал, може да бъде гледана от всяка част на света и да показа, въпреки и в прекаленост – скритото и явното проявяване на тийнейджърството през днешния ден, състоящо се от зависимости, страхове, обществени мрежи. Сериал-обучение, стрес и домашно - за родителите, само че може би не и за техните деца. За това, което може да ги връхлети. Или за което не подозирате.

Защото, в случай че не са разбрали, родителите би трябвало да научат. Първо, че за дни детето им като че ли се подменя с друго. Че би трябвало да стартират да учат изкуството на диалога и златните изречения сред крайните " да " и " не ", какво значи да си куул. Тяхното държание и реакции са основни за влияние и образец върху децата, даже и никое от тях да не доближи до крайните премеждия. Трябва да научат и куп други нови неща, като да вземем за пример типовете обществени мрежи.

Днес повече отвсякога българските младежи имат допир с целия свят, който техните родители не са имали – интернет, класическите и обществените медии ги приближават от ден на ден до провокациите на епохата 2.0, поп културата и теориите за сполучлив живот и реализация. Те се пробват да се оправят със

селектирането на гигантско количество информация, да разграничават кой от всички модели на държание и външен тип им приляга ,

до момента в който се оправят с водовъртежа на хормоните и оцеляването измежду себеподобните. И те се учат – по какъв начин да живеят и да вземат решения в свят, в който има от всичко по доста – канали за изложение, технологии, нездравословни субстанции, положителни и неприятни благоприятни условия.

Поддават ли се повече на нездравословни въздействия? Можем ли да ги предпазим? Работят ли възбраните? " По-зле " ли са младежите в този момент от времето, в което родителите им са минали през пубертета? Всички ли са " зле ", или в действителност The Kids Are All Right (* по едноименния филм)? Какво се случва в душата им?

Във второто издание на специфичния ни план " Тийнейджърът през днешния ден " в партньорство с дермокозметична марка BIODERMA приказват родителите.

Поканихме представители на няколко фамилии, с цел да поговорят за това какво се случва с децата им през този избран от тях като " характерен интервал ".

Някъде там – сред слагането на границите, определянето на вечерния час и по какъв начин по този начин ще излезеш с тази къса пола – се случва майките и бащите да се усещат като провалени родители.
Объркани и безмълвни поотделно, те обаче откриват, че не са сами в " неуспеха " си.

В рамките на пет диалога по разнообразни тематики ще ви представим какво намерено описаха няколко родители. Те споделят кои са техните способи за интервала " тийнейджърство ".
Защото родителите също има потребност от поддръжка, с цел да минат през него.

Събеседниците ни:

 Тийнейджърите през днешния ден – до каква степен ги докарахме

Жюстин Томс

Майка е на три деца – " младеж на 18, който ми дава утешение, че нещата минават в един момент; един безжалостен младеж на 13 – щерка ми, и дете на 10 години ". Признава, че в родителството няма да се оправи без брачна половинка си - " предизвикването три не бих могла да преживея сама ".
Ръководи от над 20 години организация за цифров маркетинг, занимава се с бизнес и преподаване в Нов български университет, СофтУни или с " четене, предприемачество, зелени неща ".

 Тийнейджърите през днешния ден – до каква степен ги докарахме

Жанета Пенева

Майка на щерка на 14 години. Отглежда я сама – с татко й се разделят, когато детето е в детската градина. Казва, че с него са доста положителни другари - " обичаме се доста, само че това не значи, че би трябвало да живеем под един покрив, да обичаш някого и да живееш с него са две разнообразни неща ". Успяват да се оправят двете, вършат всичко дружно и са най-хубави приятелки.
По обучение проектант, само че работи като художник.

 Тийнейджърите през днешния ден – до каква степен ги докарахме

Марин Бодаков

Определя се като вестникар във всичко – публицист в " К " и щатен учител по публицистика в Софийския университет, стихотворец. Баща на две девойки с разлика от съвсем 9 години – в 11-и и във 2-ри клас. " Не съм сигурен до каква степен е почтено да настоявам, че имам единствено две деца, защото и студентите са мои деца ", споделя Бодаков, съгласно който ставаме очевидци на безконечен тийнейджърски интервал, който завършва може би с приемането на бакалавърска степен. " Наблюдавам го през последните 15 години – от ден на ден юношеството на момчетата се проточва до трети-четвърти курс. Знам, че наскърбявам родителите на момчета. Слава Богу, аз съм помазан да имам единствено дъщери. Засега. "

 Тийнейджърите през днешния ден – до каква степен ги докарахме

Иван Паунчев

С две деца – момиче на 9 години и момче на 14 години. Макар момчето му таман да навлиза в тийнейджърството, той споделя, че със брачната половинка му несъмнено минават през необикновен интервал. Засега съумяват да лавират, да са покрай него, да са гъвкави и да се пробват да го схващат. " Също по този начин съумяваме да си наложим и нашите визии – мисля, че ненапълно е обикновено, той би трябвало да вижда и усеща какво мислим и дали сме съгласни с това, което се разисква като проблем за интервала. "
Зъботехник.

 Тийнейджърите през днешния ден – до каква степен ги докарахме
© Надежда Чипева

Николай Неделчев

Баща на двама младежи, които таман навършват 15 и 16 години, като двамата имат по-малко от календарна година разлика. По-малкият към този момент е с височина 192 см, а огромният – 190 см. Юноши в тела на възрастни. Разделен със брачната половинка си.
Изпълнителен шеф на една от най-големите маркетинг и рекламни организации в България - Publicis Groupe, колекционер.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Тийнейджърът у дома (16)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР