Такъв тип нарушение не са изключение, а много масова практика

...
Такъв тип нарушение не са изключение, а много масова практика
Коментари Харесай

Борислав Игнатов: Терасата на Пламен Георгиев е само един пример за нарушенията в София

Такъв вид нарушаване не са изключение, а доста всеобща процедура в Столичната община (СО). Затова още първоначално нашето искане към Следствен отдел към окръжна прокуратура беше за цялостна инспекция на работата на дирекция „ Общински строителен контрол”, която тогава беше ръководена от Влади Калинов . Това разгласи в изявление за предаването „ Тази сутрин” ръководителят на Камарата на архитектите Борислав Игнатов във връзка проблема с терасата на някогашния към този момент началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев .

В деня, в който изказахме това искане, проектант Калинов беше освободен от тази служба, посочи Игнатов.

Междувременно Камарата на архитектите изиска да направи и самостоятелна експертна инспекция на постройката, в която е парцелът на Георгиев. Собствениците са получили писма от общината, с цел да дадат единодушие да бъдат предоставени строителните бумаги за жилищата им. Разрешение би трябвало да даде и някогашният началник на КПКОНПИ.
Камарата на архитектите желае самостоятелна инспекция на постройката, в която живее Пламен Георгиев Разрешение обаче би трябвало да даде и някогашният към този момент началник на КПКОНПИ
Досега не сме получили позволение от притежателите, доколкото разбирам някои към този момент са отказали, разгласи ръководителят на Камарата на архитектите.

„ Естествено господин Георгиев няма виновност, че е придобил и е получил нотариален акт за нещо, което го няма в плана. Това е виновност на хората, които са основали тази постройка – строителя и вложителя, които са употребявали малки врати в процедурите. Има един основен миг сред плана, въвеждането на постройката в употреба и основаването на нотариалните актове няма връзка. И постоянно преди основаването на нотариалните актове, към тях се основават спомагателни площи, които ги няма в истинския проект”, изясни Борислав Игнатов.

От камарата не престават да упорстват за инспекция на дирекция „ Общински строителен контрол” обратно във времето, с цел да се приключи практиката постройките в столицата да „ обрастват” с спомагателни пространства и даже цели етажи.

Вижте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР