Парията Ким Чен Ун няма какво да загуби при срещата си с Путин – но много да спечели

...
Такъв арсенал от оръжия е едно от малкото неща, които
Коментари Харесай

Такъв арсенал от оръжия е едно от малкото неща, които Пхенян може да предостави.

В замяна, изолираната държава, също силно санкционирана и възнамеряваща да разработва все по-технологично напреднали ракети, ще търси обещания за подкрепа, за да изхрани страдащото си население, да стимулира икономиката си и да подпомогне оръжейните си програми.

Ким е решил да се осмелите да напуснете Северна Корея с влак, за да се срещнете в източна Русия, показва, че дълготрайните, тайни преговори между двете страни са настроени да доведат до нова сделка от взаимно удобство.

Обединеното кралство, Съединените щати и други западни съюзници ще наблюдават внимателно.

Изображение: 75-ата годишнина на севернокорейската армия беше отбелязана през февруари

Путин има ограничени възможности

Вашингтон предупреди за допълнителни санкции, ако Северна Корея се съгласи да изпрати повече оръжия на Русия за войната в Украйна.

Пхенян вече предостави определени боеприпаси, но тази среща на ниво лидер сигнализира, че на масата има много по-амбициозно предложение.

Москва знае твърде добре, че се нуждае от повече оръжия, за да поддържа сегашното ниво на бойни действия в Украйна, където са изстреляни милиони артилерийски снаряди от февруари 2022 г.

Руската индустрия вече е увеличила вътрешния си капацитет за производство на боеприпаси , но нивото е далеч под необходимото на въоръжените сили.

Изображение: Севернокорейският лидер Ким Чен Ун и руският министър на отбраната Сергей Шойгу по време на посещение през юли

Способността на Русия да се обърне към международния пазар за оръжия е силно ограничен от западните санкции, което означава, че Путин има ограничени възможности.

Близкият съюзник Иран вече се засили, за да предостави големи количества куршуми и набор от артилерийски снаряди, както и дронове.

Въпреки това, усилията да се осигурят оръжия от най-могъщия приятел на Русия, Китай, все още не са довели до значими резултати на фона на предупрежденията от Запада относно военното сътрудничество.

Това прави това затопляне на връзките със Северна Корея всичко толкова по-тревожно от западна гледна точка поради големите количества потенциално предлагани севернокорейски боеприпаси.

Прочетете повече:
Север организира симулация на ядрен удар срещу Южна Корея
Защо наследството на Пригожин ще продължи да живее въпреки предпазливостта на Путин
Критиците на руския лидер, който срещна преждевременна смърт

Две държави, обединени в лоша слава

Пхенян, който вече е държава парий, няма какво да губи и може да спечели много, като предложи по-голяма подкрепа на Москва.

Заплахата от още повече западни санкции няма да има голямо възпиращо действие, ако е в състояние да гарантира помощ от Русия за нарушаване на санкциите.

Обединена в печална слава, Северна Корея е една от малкото държави, които подкрепиха пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през 2022 г.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

< p>Едноличният владетел на Севера тероризира Южна Корея и по-широкия регион с все по-заплашителни ракетни тестове и реторика.

Корейската война от 1950 до 1953 г. завърши с прекратяване на огъня, но остава замразен конфликт със Север и Южна Корея, все още настръхнала с оръжия и войници.

Санкциите на ООН, насочени към ограничаване на оръжейните програми на Северна Корея, отрязаха страната от по-голямата част от останалия свят.

Вместо да отстъпи, севернокорейският лидер продължи да съсредоточава ограничените си ресурси върху разработването и тестването на ракети за сметка на своя многострадален народ.

Пандемията от COVID допълнително засили тяхната изолация и отчаяние.

Ким Чен Ун показва оръжия на Шойгу

Днес страната спешно се нуждае от хранителни доставки и доходи - две неща, които Русия може да осигури в замяна на боеприпаси.

Ким също ще търси руски технологична подкрепа за напредване на неговата военна смъртоносност, включително програма за ядрени оръжия и шпионски спътници.

Само миналата седмица беше разкрито, че Пхенян е пуснал в действие първата си оперативна „подводница за тактическа ядрена атака“ и я е присвоил на флота който патрулира във водите между Корейския полуостров и Япония.

Държавните медии съобщиха, че Ким казва, че подводница № 841 - наречена Hero Kim Kun Ok на севернокорейска историческа фигура - ще бъде една от основните "подводни офанзиви" средства на военноморските сили" на Северна Корея.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР