Така заложеният бюджетен дефицит е приемлив, защото много често в

...
Така заложеният бюджетен дефицит е приемлив, защото много често в
Коментари Харесай

Пеканов: Заложеният бюджетен дефицит е приемлив

Така заложеният бюджетен недостиг е допустим, тъй като доста постоянно в България сме пестили прекомерно доста, вместо да влагаме доста повече в човешкия си капацитет и считам, че държавното управление прави първа стъпка към това. Това съобщи в изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " макроикономистът Атанас Пеканов, който е и някогашен вицепремиер в служебните държавни управления на Румен Радев и член на Стратегическия съвет при президента:

" През пандемичните години (2020, 2021 година) огромната част от европейските държавни управления правеха дефицити от 6%,7%, 8%, даже 9%, т.е. те използваха ресурса, който страната има, с цел да подкрепят стопанската система. Ние го правехме в доста по-малък аспект ".

Пеканов разяснява и тематиката за " първите искри " сред Румен Радев и Кирил Петков:

" Според мен е обикновено обособените институции да имат разнообразни отзиви по разнообразни тематики и в това няма нещо толкоз скандално и толкоз притеснително. Смятам, че е рано да преекспонираме. Не би трябвало толкоз доста да се задълбаваме в тематиката за " първите искри " сред Румен Радев и Кирил Петков. Трябва да се задълбаваме в проблемите, които са пред страната ни. Хората са обезпокоени изключително от инфлацията ".

Атанас Пеканов отхвърли да се готви за влизане още веднъж в политиката:

" Съсредоточил съм се сега върху преподаването, както и върху тематиките, с които аз се занимавам. Смятам, че би трябвало да се занимавам с нещата, в които съм специалист, в които съм се развивал професионално досега. Партийното строителство не е от тях, тъй че оставам разполагаем да оказвам помощ на страната, само че предвид на моята експертиза и нещата, с които на интернационално равнище съм се потвърдил досега ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР