Така трябва да е - напукани, защото точно такива са

...
Така трябва да е - напукани, защото точно такива са
Коментари Харесай

Холандски хлебчета с напукана кора

Така би трябвало да е - напукани, тъй като тъкмо такива са обичайните холандски хлебчета

Необходими Продукти

за тестото


● брашно - 450 г
● квас - 7 г суха
● вода - 60 мл
● прясно мляко - 250 мл
● сол - 1 1/2 ч.л.
● захар - 2 ч.л.
● олио - 3 ч.л.

за коричката


● оризово брашно - 50 г
● квас - 5 г суха
● вода - 60 мл (топла)
● олио - 2 ч.л.
● захар - 1 ч.л.
● сол - 1/4 ч.л.

Начин на подготвяне

В дълбока купа разтворете маята и захарта в 60 мл вода. Оставете за 10-15 минути. Щом маята се задейства, прибавете леко затоплено прясно мляко, солта и олиото. Пресейте брашното и започнете да добавяте от него. Замесете меко тесто. Ако е належащо, прибавете още напълно малко брашно за доизмесване.

Готовото тесто намажете с малко олио и оставете да втаса за към 1 час, до момента в който удвои два пъти и половина размера си.

След това премесете за малко, едвам изкарате въздуха и нарежете на 8 равни елементи. Оформете всяка на топче. Подредете ги в тава с хартия за печене и покрийте с намазнено фолио за 30-40 минути за наново втасване.

През това време си пригответе сместа за коричката. Разтворете в 60 мл топла вода маята, захарта, солта, оризовото брашно и олиото. Разбъркайте добре, до момента в който сместа стане хомогенна. След известно време по повърхността ще се образуват балончета. Разбъркайте, до момента в който размера спадне до първичния.

Щом хлебчетата втасат, ги намажете деликатно с мека силиконова четка. Оставете ги за 10-15 минути, като през това време загреете фурната на 200 градуса. Печете към 30 минути, до момента в който получат прелестен тен.

Тези холандски хлебчета имат хрупкава коричка а вътрешността им е извънредно мека и пухкава.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР