Така ще изглежда комерсиалната космическа станция Starlab(снимка: Nanoracks) Три американски компании

...
Така ще изглежда комерсиалната космическа станция Starlab(снимка: Nanoracks)
Три американски компании
Коментари Харесай

САЩ задвижиха проект за космическа станция


Така ще наподобява комерсиалната галактическа станция Starlab
(снимка: Nanoracks)

Три американски компании – Lockheed Martin, Nanoracks и Voyager Space – подписаха контракт за партньорство за изстрелване и качване в орбита на комерсиална галактическа станция с непрекъснат екипаж до 2027 година Наречена Starlab, полу-надуваемата платформа ще бъде налична за държавното управление на Съединени американски щати и за частни консуматори.

Тъй като Международната галактическа станция (МКС) ще бъде „ пенсионирана ” скоро, доста компании се насочват към създаване на нова непрекъсната галактическа станция в ниска земна орбита. Проектът Starlab има упоритостта това да стане първата свободно летяща комерсиална галактическа станция, отбелязва.

Starlab ще прави огромно многообразие от действия, в това число просвета, проучване на материали, развъждане на растения, образование на астронавти и не на последно място –. Проектът звучи примамливо за Съединени американски щати, чиито галактически бизнесмени са изправени пред все по-агресивна конкуренция от страна на Китай.
още по тематиката
Разработването на Starlab ще се управлява от доставчика на галактически услуги Nanoracks, а Voyager Space ще се занимава с бизнеса. Lockheed Martin ще построи и експлоатира станцията.

Съоръжението ще се състои от огромен надуваем модул за обитаване и железен докинг-възел. Той ще има размер от 340 куб.м и четири слънчеви блока с обща мощ 60 kW. Междувременно регенеративната система за надзор на околната среда и поддържане на живота (ECLSS) ще обезпечи условия за непрекъснат екипаж от четирима астронавти плюс гости. Ще има и за ръководство на товарни кораби и външни опити.

Представители на трите компании обявиха, че всеки участник в плана има солидна експертиза, по тази причина съчетанието от мощните им страни е формула за триумф в построяването на комплицирани галактически кораби и системи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР