Така председателят на бюджетната комисия коментира среднощните дебати при гласуването

...
Така председателят на бюджетната комисия коментира среднощните дебати при гласуването
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Опозицията бавеше бюджета и дразнеше

Така ръководителят на бюджетната комисия разяснява среднощните диспути при гласуването на парите на страната за следващата година, против което от Българска социалистическа партия остро възразиха.

"БСП имаха фактически доста оферти, а в зала са се изказвали 10 пъти повече - по 6-7 индивида ", сподели Стоянова пред bTV и даде образец с това, че народен представител даже е чел предлагането на вносителя Министерски съвет, единствено и единствено да запълни времето.

През зимата бюджет се приема на мрачно , съобщи по-рано финансовият министър Владислав Горанов, откакто нощес бюджетът беше дефинитивно признат.

"Има 2,5 милиарда повече разноски от плануваните за предната година и доста браншове ще го усетят. Най-много пари отиват в образованието, опазване на здравето и сигурност, както и обществената сфера. В образованието пари не се изливат, има целеустремено вложение на средства – да имаме качествено обучение и да се привлекат млади учители”, акцентира Стоянова.

Тя добави, че в тази ситуация с парите на Българска академия на науките, откъдето през вчерашния ден стачкуваха и издигнаха черни флагове, би трябвало освен да има пари, само че и да има промени.

„ Имат единствено 5 млн. растеж, само че имат и за първи път достъп до 65 млн. лева за просвета – там би трябвало да се работи и кандидатства по планове. Смисълът е да има задания, да се ангажира капацитета на учените и да се получи оптимален ефект”, добави депутатката от ГЕРБ.

По мотив парите за ремонт на храм-паметника „ Св. Александър Невски” финансистът посочи, че Българска социалистическа партия не са спазили парламентарната процедура и са търсили мотив да заявят, че не се дават пари за монументи на културата.

„ В този комплициран закон, какъвто е бюджета, не може оферти да се дават в зала, на крайник. Това става в комисия. Антонов не пристигна в комисия да показа плана си. Това е по-скоро популизъм, а не да се свърши работа”, уточни Менда Стоянова.

Депутат от Българска социалистическа партия: ГЕРБ си демонстрираха срамотиите и ги сгърчихме
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР