Така, отдаденият на музиката талант е номиниран и за най-чакания

...
Така, отдаденият на музиката талант е номиниран и за най-чакания
Коментари Харесай

Джаз музикантът Лъчезар Кацарски с номинация за наградата за Полет в изкуството Стоян Камбарев


Така, отдаденият на музиката гений е номиниран и за най-чакания и първокласен приз за млади създатели в България - Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на паметния сценичен режисьор Стоян Камбарев.

Лъчезар Кацарски е роден в Благоевград в фамилията на известния актьор Николай Чобанов, който е негов дядо и родителите си актьорите Албена Чобанова и Лъчезар Кацарски. За страдание губи зрението си при раждане, само че това още повече развива другите му сетива и гении.

Учи поп и джаз пеене в Националната филантропична гимназия. Свири на пиано и хармоника, откроява се с прелестен глас и забележителна за възрастта си вокална техника.

През 2023-а Лъчо приключва Национална музикална академия " Панчо Владигеров " с Поп и джаз пеене.

Преди това е студент по стратегия " Еразъм ", Vienna Music Institute. На 12 години взима присъединяване в състезанието " Звезди в радиото ", проведено от Радио Благоевград и Национална филантропична гимназия и печели първо място.

Младият реализатор има забележителна сбирка от призове, измежду които Grand prix в състезанието " Път към славата ", Награда за дебют в пролетния конкурс на БНР, Специалната премия на името на Петър Гюзелев в състезанието " Sofia song ". Първата му авторска ария е " High above the sky ", а " Звуците на твоята обич " е издадена със съдействието на Национален Фонд Култура. През 2023г. геният получава премия за музика на фестивала " Друмеви театрални празници " гр. Шумен.

Лъчезар е част от групата на Михаил Йосифов " Новините в джаза ", с която имат публикуван дебютен албум. Авторската му ария " Дъждовен сън " влиза в класацията " Топ 20 " на БНР. Младият музикант е свирил съм с Биг Бенд Благоевград, Биг Бенда на БНР, Биг Бенда към Национална музикална академия, Михаил Дончев, Васко Кръпката и други Лъчо се изявява и на театралната сцена като артист и създател на музика.

" От както се помня постоянно съм бил заобиколен от изкуство, и по-конкретно спектакъл и музика. Ето за какво, за мен изкуството е метод на живот и мисля, че тъкмо за това съм огромен щастливец! Музиката за мен значи всичко.

Тя е безпределно възприятие, обич, ентусиазъм. Смисъл, горест, мое лично привидение. Мечта, хубост, и най-хубавото излекуване. Бих добавил дори и това, за което няма пояснение. " - споделя младият мултиталант.

Ето и останалите четирима спечелили в другите области на изкуството тази година, номинирани за Наградата за Полет в Изкуството.

Тези изумителни актьори са нашето бъдеще: впечатляващата млада кино актриса Маргарита Стойкова, авангардния художник и дизайнер Невелин Иванов - Нево, младата вяра на българската прозаичност и изявен инфлуенсър Изабел Овчарова - Изи и фантастичния занаятчия на магията Старбой Айвън.

Пет номинации, един притежател на мечтаната премия! Големият победител ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и сериозна парична награда, която ще обявим в деня на Церемонията. Най-важното е, че освен той, само че и останалите четирима ще получат сериозна поддръжка за реализирането на съответни техни арт-проекти и ще станат част от фамилията на Фондация " Стоян Камбарев ", която дава криле и сбъдва фантазиите на младите и надарените.

Кой ще завоюва Наградата за Полет в Изкуството, дефинира жури, в което влизат членовете на Фондацията отпред с Председателя на УС актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация " Стоян Камбарев " ще се състои на 23-и април в JOY Station. Именно тогава онлайн публиката за шести път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 -иновативното кино надпревари, което се организира с поддръжката на Националния Филмов Център.

Финалисти тази година са тримата млади кинорежисьори Теодора Чингарова, Джулия Пастракова и Немо Сталтус.

Водещ на Галата ще бъде още веднъж огромния другар на Фондацията Ники Кънчев, а публиката ще се наслаждения на класно шоу - кино, музика и незабравими страсти!

XV Официална Церемония за връчване на Наградите на Фондация " Стоян Камбарев " се реализира с институционалната поддръжка на Министерството на Културата и Столична Община, формалното партньорство на УниКредит Булбанк, ABILICO, Разсадник НАНОВСКИ и Бон Марин и с поддръжката на IDEAcomm и Технополис. Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР