Така както мразим крадци, както мразим убийците, така да мразим

...
Така както мразим крадци, както мразим убийците, така да мразим
Коментари Харесай

Борисов: Както мразим убийците и крадците, така трябва да мразим и хакерите

" Така както ненавиждаме крадци, както ненавиждаме убийците, по този начин да ненавиждаме и хакерите ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов при разкриване на конференция за киберсигурност в София.

" Ако няма злост към тези хора - какъв брой е съвременно и какъв брой е готино да си хакер - и ние се отнасяме с приемливост към тях нищо положително не ни чака ",добави той.

По думите му има " чисто справедливи процеси “, които не могат да бъдат предотвратени: " Дигитализацията и цифровото ръководство се построяват доста мъчно, само че доста елементарно се разрушават. Както на всички места в живота, по-лесно е да счупиш, в сравнение с да изградиш ".

Борисов не пропусна да подчертае, че преди " няколко години всичко е било на хартия “, а в този момент има услуги, които разрешават хората да не се редят на опашки. И отново заприказва за хакерите: “Като ги чувам - в границите на половин час те могат да създадат всякаква пакост в тези системи. Редно ли е вместо да ги дадем за пенсии и заплати тези пари, да вадим стотици милиони и да пазиме системите от няколко индивида. Те се познават. Със сигурност ".

Премиерът призна, че страната не е конкурентна при привличане на софтуерни експерти, тъй като заплатите са в пъти по-ниски от предлаганите в частния бранш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР