Така италианците вече са на шесто място в полското застраховане

...
Така италианците вече са на шесто място в полското застраховане
Коментари Харесай

Generali финализира придобиването на полските компании Concordia

Така италианците към този момент са на шесто място в полското обезпечаване

Италианският осигурител Generali разгласи, че е сключил дефинитивно съглашение за придобиване на цялостен надзор над полските застрахователи Concordia Capital (животозастраховане) и Concordia Polska TUW (общото застраховане) от немските акционери Concordia Versicherung и Vereinigte Hagelversicherung.
Инсмаркет писа, че споразуменията с огромните немски акционери на Concordia бяха подписани през май т.г. Тогава италианците обявиха, че придобиването на полските компании Concordia ще укрепи доста наличието на Generali в Полша и ще изкачи групата с 2 позиции в Топ-10, достигайки 6-то място.
Предстои консолидираното на двете сдружения Concordia в структурата на Generali.
Полската компания Concordia е учредена в Познан и дава услуги към този момент 20 години. Застрахователят разполага с 14 клона и над 40 организации и си партнира с повече от 2000 брокера. Компанията е един от водещите играчи в бранша на земеделските застраховки, с 330 000 клиенти. За 2017 година премийните доходи на сдружението в Полша възлизат на 120 милиона евро.
Generali работи в Полша от 1998 година Компанията има 1300 локални чиновници и е на осмо място на полския пазар с бруто награди в размер на 550 млн. евро и пазарен дял от 3,8% през 2017 г.
Още по тематиката 28 Май 2018 | Generali уголемява наличието си в Полша, закупи фирмите Concordia
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР